Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Els Mossos d'Esquadra ofereixen consells de seguretat per evitar ensurts a l'est...
Els Mossos d'Esquadra ofereixen consells de seguretat per evitar ensurts a l'estiu

Els Mossos d'Esquadra ofereixen consells de seguretat per evitar ensurts a l'estiu

18 de juny de 2024 a les 9:21

Amb l’arribada de l’estiu els Mossos d’Esquadra han difós una sèrie de consells de seguretat per a la població, però especialment adreçats al col·lectiu de persones grans.

Els Mossos d'Esquadra aconsellen anar amb compte al carrer amb les abraçades de persones desconegudes perquè poden intentar robar-nos.

Al caixer o al banc és millor utilitzar caixers interiors, retirar petites quantitats i anar acompanyats. A més, s’ha de vigilar si ens segueixen fins a casa i evitar les distraccions. En aquest sentit, ens poden tacar, fer una trobada casual o un cop distracció, per tant, els Mossos recomanen estar alerta al carrer. 

És convenient no portar a sobre moltes joies o altres objectes de valor, en tot cas, evitar fer-ne ostentació.

És recomanable portar la bossa de mà creuada al davant i és millor triar una que tingui una tanca segura perquè no es pugui obrir en un moment de distracció.

Evitar ensurts a Internet

D’altra banda, per evitar estafes a través d’internet, els Mossos d’Esquadra recomanen protegir el dispositiu instal·lant antivirus i actualitzar-lo periòdicament.

És millor utilitzar una xarxa Wi-Fi coneguda i realitzar una connexió segura, per això cal fixar-se que les adreces de les botigues en línia comencin per “Https” i mostrin un cadenat a la barra d’adreces que garanteixi una navegació segura.

S’ha de buscar i revisar la política de privacitat i devolucions, així com observar l’aspecte visual de la web. A més, segons els consells de la policia s’ha de desconfiar de les ofertes i preus molt baixos.

És interessant consultar les opinions d’altres usuaris i considerar les opcions de pagament. En aquest cas,  per evitar problemes, és millor no fer pagaments utilitzant sistemes de transferència de diners de forma anònima.

 Els Mossos d’Esquadra aconsellen no pagar per avançat a canvi d’una feina, un préstec o un premi i oferir únicament les dades personals necessàries.

Galeria d'imatges