Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Els municipis metropolitans preparen un Pla Estratègic conjunt
Els municipis metropolitans preparen un Pla Estratègic conjunt

Els municipis metropolitans preparen un Pla Estratègic conjunt

19 de març de 2002 a les 0:00

Els municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) preparen la realització d'un Pla Estratègic que disseny una política conjunta en urbanisme, medi ambient i habitatge. Cerdanyola es troba entre els 35 municipis que, amb una població superior als 3 milions de persones, impulsen aquesta planificació per dissenyar el futur metropolità pels pròxims 10 anys.
L'alcaldessa de Cerdanyola, Cristina Real, fa un balanç positiu d'aquesta iniciativa estratègica ja que considera que hi ha temes que s'han de plantejar de manera supramunicipal. Real cita entre aquests temes el de les infrastructures i comenta que ""amb qüestions com la línia El Papiol-Mollet, el Tren de Gran Velocitat o el metro està clar que hem de parlar de manera conjunta"".
Per la seva banda, l'alcalde de Barcelona, Joan Clos, ha negat que aquesta estratègia conjunta suposa cap mena d'annexió o absorció per part de la Ciutat Comtal ja que assegura que cada municipi ha de mantenir la seva identitat.
En aquest sentit, alguns alcaldes, com el de Sant Cugat, el convergent Lluís Recoder, han manifestat als últims dies la seva oposició a aquest projecte ja que considera que els actuals organismes metropolitans són suficients i considera que aquesta iniciativa vol ser un contrapoder a la Generalitat, ja que la majoria d'ajuntaments metropolitans estan governats pel Partit dels Socialistes.
Clos presentava ahir davant la premsa aquest projecte acompanyat d'alguns alcaldes metropolitans i representants del món empressarial, universitari i sindical que s'integrarien al Comité Executiu del Pla. De moment, la Generalitat no s'integraria en aquesta iniciativa, però sí el Consorci de la Zona Franca.
L'elaboració del Pla Estratègic comptaria amb un Consell General amb 232 representants territorials que comptarioa amb una Comissió Delegada presidida per José Ignacio Cuervo -actual president de l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient- amb 21 membres, unes Comissions Estratègiques dirigides per Josep Miquel Abad -responsable de la direcció dels Jocs Olímpics de Barcelona-, unes Comissions de Prospectiva presidides per Rosa Cullell, i un Consell de Desenvolupament Estratègic dirigit per Francesc Santacana.