Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Els patinets elèctrics no podran accedir al transport públic a partir de l'1 de...
Els patinets elèctrics no podran accedir al transport públic a partir de l'1 de febrer Patinet ellèctric (Foto de Norma Mortenson de Pexels: https://www.pexels.com)

Els patinets elèctrics no podran accedir al transport públic a partir de l'1 de febrer

11 de gener de 2023 a les 10:35

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha anunciat que a partir de l'1 de febrer i durant sis mesos estarà prohibit accedir al transport públic amb patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal - tampoc si estan plegats-. La decisió es va prendre com a conseqüència de l’explosió d’un patinet elèctric en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat el passat 17 de novembre.

Les denúncies per incompliment de la prohibició de transportar patinets i monocicles elèctrics als vehicles i instal·lacions una vegada passada la barrera tarifària, comportaran una sanció de 200 euros. A més, en l’apartat de sancions, l’ATM recorda que, a partir de l’edat de 6 anys, totes les persones que viatgen en transport públic estan obligades a l’ús de la mascareta.

L’organisme metropolità indica que amb aquesta decisió “preval el principi de seguretat preventiva que regeix per als operadors quant a la protecció de les persones usuàries, del personal que treballa al servei de transport públic i les seves instal·lacions”.  Des de l’ATM indiquen que s’opta per no permetre l’accés dels patinets fins que no es conclogui en quines condicions es garanteix la seguretat d’aquests vehicles de mobilitat personal. Durant aquest període de sis mesos s’elaborarà una proposta de regulació sobre l’accés i seguretat dels patinets elèctrics.

Durant aquest període també s’impulsarà l’habilitació de places d’aparcament de patinets a les estacions ferroviàries i intercanviadors de bus. Així l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ja ha anunciat l’adaptació dels Bicibox per als patinets elèctrics i així mateix s’impulsarà que els aparcaments d’enllaç ofereixin aquesta prestació.