Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Els patinets podran aparcar al Bicibox a partir de l'1 de febrer

Els patinets podran aparcar al Bicibox a partir de l'1 de febrer

30 de gener de 2023 a les 11:05

A partir del dimecres 1 de febrer del 2023, els patinets i la resta de vehicles de mobilitat personal (VMP) es podran aparcar als mòduls del Bicibox, el servei metropolità d’aparcament segur de bicicletes. La decisió es pren arran de la prohibició de l’accés temporal dels patinets al transport públic metropolità (Bus Metropolità i Metro) i que han d’aplicar els operadors.

El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, indica que l’objectiu d’aquesta mesura és afavorir la intermodalitat amb el transport públic metropolità mentre estigui en vigor la prohibició temporal d’accés d’aquests vehicles al transport públic. Poveda recorda que aquesta prohibició està consensuada en l’àmbit de l’ATM el passat mes de desembre i que entrarà en vigor també el proper dimecres 1 de febrer.

A Cerdanyola hi ha quatre estacions de Bicibox: al passeig del Pont prop de l’estació de Renfe Cerdanyola Centre; a l’altre costat del mateix carrer, davant la Biblioteca; al carrer de Lluís Companys, davant l’Ajuntament; i al carrer de Sant Eduard, davant el Parc Esportiu Municipal Guiera.

 

Accés i ús del servei Bicibox

Per utilitzar el Bicibox, s’haurà d’estar donat d’alta del servei i tenir el vehicle registrat. Poden donar-se dues situacions:

·         Que s’estigui donat d’alta del servei perquè ja s’utilitza l’aparcament de bicicletes. En aquest cas, només cal registrar el patinet o VMP.

·         Que no s’estigui donat d’alta del servei i, per tant, no s’hagi fet servir amb anterioritat. Aleshores cal donar-se d’alta al Bicibox i, també, registrar el patinet o VMP.  

 

El servei Bicibox

El Bicibox, un servei metropolità complementari al transport públic, es presta de manera gratuïta i té com a objectiu l’aparcament segur de bicicletes. Tot, per fomentar la intermodalitat i els desplaçaments sostenibles per la metròpolis de Barcelona. El servei del Bicibox té actualment 19.488 usuaris i 2.453 places.

 

Galeria d'imatges