Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Els premis Cerdanyolenc de l'Any ja tenen finalistes
Els premis Cerdanyolenc de l'Any ja tenen finalistes

Els premis Cerdanyolenc de l'Any ja tenen finalistes

16 d'octubre de 2003 a les 0:00

La voluntària María José Garrido, l’escultor Salvador Mañosa i el promotor de concerts Ángel Martínez en l’apartat de ciutadans, i l’Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet, els Amics del Blues de Cerdanyola i la Plataforma contra la Guerra, en las secció d’entitats, són els finalistes al premi Cerdanyolenc de l'Any 2003 que atorguen els mitjans de comunicació locals i la Comissió de Festes de Sant Martí. Els guanyadors del premi es donaran a conèixer el 6 de novembre durant les Festes de Tardor.

La candidatura de María José Garrido que ve col.laborant amb la Creu Roja local des de 1997 vol ser, de fet, un reconeixement a la tasca de voluntariat de totes les persones de Cerdanyola que realitzen aquest tipus de col.laboracions desinteressades en benefici de la comunitat. Garrido ha estat enguany guardonada amb el premi Voluntària 2002.

L’escultor Salvador Mañosa és l’autor del monument al President Lluís Companys de la plaça de l’Estatut, un dels indrets més emblemàtics i reconeguts de la nostra ciutat, la famosa lletra C. A més, Mañosa ha destacat per moltes altres obres entre les que  recentment cal destacar el seu projecte d’escultura-denúncia contra l’asbestosi Gràcies Uralita per prenyar-nos d’amiant, la presentació de la qual ha estat l’origen d’un col.lectiu d’afectats per aquesta malaltia respiratòria.

Ángel Martínez és el responsable de la sala El Último Tren de Cerdanyola, un personatge força conegut pels noctàmbuls de la ciutat i que ha destacat per mantenir viva la flama dels concerts des de fa més de 10 anys superant moltes incomprensions i moments difícils.

Pel que fa a les entitats, la nòmina de finalistes està encapçalada alfabèticament per una de les associacions més veteranes de la ciutat. L’Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet és una entitat veterana però que és manté molt activa destacant el prestigi del concurs internacional que organitzen, la Biennal Aqüeducte, però amb un reconeixement creixent a més a molts dels seus integrants, fotògrafs destacats al país.

L’Associació Amics del Blues de Cerdanyola és el col.lectiu que organitza actualment el Festival Internacional Blues de Cerdanyola i, de fet, figura com finalista del premi Cerdanyolenc de l’Any en un reconeixement que es fa extensible a totes les persones que han passat per l’organització d’un certamen que acaba de tancar la seva setzena edició en constant evolució.

Finalment, la tercera entitat candidata és la Plataforma contra la Guerra que ha destacat enguany per la seva capacitat de mobilització cívica per quelcom tan important com la pau. Les cassolades nocturnes de fa uns mesos van aconseguir portar una música diferent a les nits cerdanyolenques i la seva activitat va motiovar una reflexió cívica molt important que sempre ha de ser benvinguda.