Els Premis i Mostra VOC de cinema i audiovisual català es projecten al MAC
22 de novembre de 2017 a les 10:27Cerdanyola serà escenari de les projeccions de la Mostra VOC (Versió Original en Català), uns premis audiovisuals que reconeixen els millors curtmetratges i nous formats audiovisuals realitzats en català. 9 curtmetratges i i 3 obres més de nous formats audiovisuals es projectaran al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) aquest dijous, 24 de novembre, a les 18 hores.
La Mostra VOC, de la qual enguany es fa la segona edició, té com a objectiu potenciar la producció en llengua catalana així com la creació de nous públics per a l’audiovisual i el cinema català. Aquesta és la primera vegada que es fa a Cerdanyola a través de l'organització d'Òmnium Cultural amb el suport del Cineclub Xiscnèfils que destaquen que la mostra és una bona ocasió per copsar el bon nivell del talent cinematogràfic català. La Mostra VOC es projecta a 27 localitats catalanes.
De les més de 300 obres a concurs, els organitzadors han preseleccionat 12 obres - 9 curtmetratges i 3 obres de nous formats audiovisuals-,que opten als premis del jurat i del públic i són de temàtica i gèneres molt diversos, des de ficció a documentals, des de drama a comèdia.
Així, al públic assistent se li entregarà una butlleta per votar el Premi del públic al millor curtmetratge. Entre totes les butlletes rebudes, al final de l’acte es sortejarà una subscripció a la plataforma de cinema en línia Filmin. El veredicte del premis VOC, tant el del públic com el del jurat, es donarà a conèixer a Barcelona el dia 1 de desembre del 2017.
Curtmetratges que es projectaran
- Woody & Woody. Dir. Jaume Carrió. L'amor, la religió, la mort, el sexe... són algunes de les angoixes vitals i cavil·lacions que preocupaven el director de Manhattan i que segueixen interessant el Woody d'avui en dia. Un creador neuròtic i brillant; ara i aleshores. Un geni que, en realitat, només pot tenir un únic interlocutor a la seva alçada: ell mateix.
- Fugit. Dir. Marta Bayarri. En Carles viatja en cotxe amb el seu fill adolescent Pol. Un fet inesperat canviarà el decurs de les seves vides.
- Anatema. Dir. Marta Lozano. Un dia qualsevol a la vida d'en Tomàs i la Carme, un matrimoni de mitjana edat que viu a un petit poble junt amb la seva filla, l'Emma, que pateix una paràlisi cerebral. Aparentment, un dia qualsevol…
- Trobar-te. Dir. Pau Ortíz. En Ferran va a Genfind per a trobar la seva parella genèticament perfecta i deixar enrere els mals records de les seves relacions anteriors.
- Benvingut a Casa. Dir. Miguel León Marcos. La història d'una família al llarg de cinquanta anys explicada sense eixir del rebedor de casa seva.
- Housing First: Un nou sostre. Dir. Eloy Clavo. Cada nit dormen más de 900 persones als carrers de Barcelona. Arrels Fundació aposta des de 2014 per implementar el model Hosuing First, en el que des del primer moment s’ofereix a la persona sense sostre un habitatge. De moment, una desena de persones ja estan vivint en pisos individuals. A casa seva. Com han canviat aquestes vides?
- Eladia. Dir. Jordi Robert. Eladia és un curt documental rodat a la residència per a gent gran "Lepanto" de Barcelona. El curt segueix l'evolució de la demència d'Eladia, mare del director. Està presentat en format tríptic, afegint imatges familiars en Super 8 i fotografies cedides per la família. El director ens relata, veu en off, el procés que ha patit la seva mare des que va començar a perdre la memòria, fent una reflexió final.
Eladia, un somriure, una caricia, un peto. (Cat. sense sub) from Jordi Robert on Vimeo.
- L’últim viatge. Dir. Carmen Marfà i Yago Alonso. El Gerard i la Berta estan a punt de marxar de viatge cap a Islàndia quan ell descobreix que l'ex de la Berta acaba de publicar una novel·la explicant la història que el va unir amb ella. Aquest fet desemmascara els dos protagonistes i treu a la llum com són realment.
- Entre Pàndols i cavalls. Dir. Gerard Font. Curtmetratge realitzat per un grup d'estudiants del cicle formatiu de Realització d'Audiovisuals i Espectacles l'Institut Pere Martell de Tarragona sobre les fosses comunes de la Guerra Civil.
Websèries, videoblogs i nous formats audiovisuals
- Sueca, el musical oficial del Renao. Protagonista: René Escrivà. El Youtuber valencià conegut com al Renao presenta un nou Videoclip dedicant-li una Cançó al seu poble, Sueca, però ho farà com ho fan els grans, a l'estil de Frank Sinatra.
- Es busca Oye Sherman - DJ Concordia. Protagonista: Maria Rovira. Dir. Ariel F. Verba. Web sèrie de capítols autoconcloents on Maria Rovira i Ariel F. Verba cartografien Barcelona i la seva vida interior des d'una mirada pròpia (no en tenen una altra): la invasió de gelateries al Born, el farcit dels sostens, la fauna de Sarrià, els seus poemes d'adolescència, un profeta apocalíptic dalt d'una pedra, les altes expectatives que entranyen els cartells de 'Periquito perdut'... tot (menys allò que realment importa) hi té cabuda.
- Però què els passa? Protagonista: Miss Tagless. Miss Tagless és una persona qui dóna la seua opinió sobre qualsevol tema actual, tabú o que d’alguna manera tinga a veure amb l’opressió que els Països Catalans rebem per la nostra parla y diferències culturals. Sempre des d’una postura de respecte i amb un toc d’humor quan el tema ho permet.