Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Els Premis Literaris 2022 ja es troben a les llibreries de la ciutat
Els Premis Literaris 2022 ja es troben a les llibreries de la ciutat Presentació Premis Literaris 2022

Els Premis Literaris 2022 ja es troben a les llibreries de la ciutat

16 de desembre de 2022 a les 10:48

Llibreria Èfora ha estat l’acollidor escenari per presentar els llibres guanyadors dels Premis Literaris 2022 que organitzen conjuntament Ajuntament de Cerdanyola i la Universitat Autònoma de Barcelona. L’acte va servir també per donar a conèixer les bases dels concursos literaris del 2023 i conversar sobre els premis literaris i la seva funció

Els guanyadors dels Premis Literaris 2022 es van donar a conèixer el passat mes de maig. El XXVIII Premi de Novel·la Valldaura - Memorial Pere Calders, va recaure en Francesc Puigpelat, per l’obra L'estiu que vam jugar a ser Hercules Poirot; el XXVII Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, va ser per Pep Cortès Vila, i el recull Pedra, paraula i ànima; mentre que el XIII Premi de Narrativa Breu per a Joves Caterina Albert, va anar a parar a Anna Pallejà Franquet, amb el relat Tres missatges per oblidar-te.

 

Pep Cortès, que va escriure el seu poemari guanyador abans de la pandèmia en un període temps relativament curt abans de sotmetre’l a moltes correccions, explica que Pedra, paraula i ànima “és un itinerari que aprofundeix en instants viscuts que evoquen una mirada introspectiva i deixen un pòsit important en la vida de les persones”.

 

Cortès defensa “una poesia amb ànima que desperti alguna cosa en el lector, depenent del seu estat d’ànim, de les seves lectures o de la seva motxilla vital”, convidant a no gastar forces buscant significats. Per a Cortés la literatura no deixa de ser un refugi, “un lloc diferent al que habitem i que ens permet sentir-nos també diferents”.

 

L’escriptor i periodista Martí Gironell, coincideix amb Pep Cortès en la importància dels premis com plataforma per impulsar una carrera literària, però deixant clar que “per arribar al públic cal la implicació absoluta de l’autor, que ha d’acompanyar als seus llibres, trepitjar territori i picar pedra, per fer-los arribar a la gent”, posant al mateix nivell la tasca de preparació d’un llibre, el procés d’escriptura i el factor humà de la tasca promocional.

 

El regidor de Cultura, Òscar Pons, mostrava satisfacció per la consolidació d’uns premis que “permeten descobrir nous talents i fan participar a autors i autores que ja tenen un nom al món literari”, i es marca com objectiu millorar la difusió dels llibres premiats, recordant que per segon any han estat presents a La Setmana del Llibre en Català.

 

Els llibres guanyadors dels Premis Literaris 2022, editats pel Servei de Publicacions de la UAB, es poden adquirir a les llibreries de Cerdanyola. El termini de presentació dels originals per a l’edició dels Premis Literaris 2023 començarà el 2 de gener i finalitzarà el 13 de febrer de 2023. Les bases dels Premis Literaris 2023 es poden consultar aquí.