Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Els recanvis d'Epson per Europa, Àfrica i l'Orient Mitjà sortiran de Cerdanyola
Els recanvis d'Epson per Europa, Àfrica i l'Orient Mitjà sortiran de Cerdanyola

Els recanvis d'Epson per Europa, Àfrica i l'Orient Mitjà sortiran de Cerdanyola

12 de juliol de 2002 a les 0:00

El Centre Europeu de Recanvis (CER) de la multinacional japonesa Epson per la zona d’Europa, Àfrica i Orient Mitjà s’ha instal·lat a les dependències de l’empresa a Cerdanyola que ahir inauguraven responsables de la companyia, la Generalitat i l’Ajuntament. El CER d’Epson servirà tots els components de productes informàtics de la multinacional en un termini màxim de 72 hores ja que l’empresa considera que Cerdanyola es troba en una situació geoestratègica idònia.
El magatzem té una capacitat per 20.000 referències diferents amb un valor mig d’estoc de 30 milions d’euros. El CER d’Epson suposa un actiu de 10 milions d’euros amb unes inversions superiors al milió d’euros i la creació de 21 llocs de treball.
Joan Coromines, responsable d’Epson Ibèrica, destaca que el repte de futur del centre de recanvis és garantir eficàcia i rapidesa. Així, les instal·lacions estan totalment mecanitzades i informatitzades per a cobrir el recanvi de peces a la Comunitat Europea en 24 hores i als Països Nòrdics, Rússia, Orient Mitjà i Àfrica en 72 hores de termini màxim. Els recanvis afecten a components d’impressores d’injecció de tinta i làser, escàners, càmeres digitals, videoprojectors i terminals de punt de venda que formen part dels 50.000 nous productes que cada any treu al mercat la multinacional, segons indica Bruno Zigler, director del centre d’enginyeria d’Epson Europa.
El president executiu d’Epson Europa, Ramon Ollé, destaca que Cerdanyola disposa d’una posició de centralitat geogràfica respecte Europa i Àfrica amb bones infrastructures terrestres i marítimes que la seva ubicació sigui la idònia pel CER. També el president de la Corporació Seiko-Epson, Saburo Kusama, remarca que la zona que cobrirà el Cer és una regió amb grans expectatives de creixement, en especial amb les economies emergents d’Europa de l’Est i Àfrica. Des d’Epson consideren que les estructures de costos i la disponibilitat de personal especialitzat en la gestió de magatzems i micrologística fan també del centre de Cerdanyola una elecció òptima per constituir el CER.
L’alcaldessa de Cerdanyola, Cristina Real, destaca també que l’eix de la B-30 constitueix cada cop més un pol científic i tecnològic referent per Europa i la resta del món i que aquesta situació millorarà encara més amb l’ampliació del Parc Tecnològic del Vallès.
El conseller d’Indústria de la Generalitat, Antoni Subirà, remarca per la seva banda l’empenta dels ciutadans de Catalunya, un país que qualifica com pobre en recursos naturals però amb una capacitat personal de primer nivell mundial i assegura que s’ha de ser optimista respecte l’evolució de l’economia i el desenvolupament del país.