Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Els sindicats d'ensenyament convoquen una nova manifestació pel 17 de novembre

Els sindicats d'ensenyament convoquen una nova manifestació pel 17 de novembre

30 d'octubre de 2002 a les 0:00

Els sindicats de l'ensenyament fan un balanç molt positiu del seguiment de la vaga d'ahir en contra de la Llei de Qualitat Educativa i convoquen una nova manifestació de protesta a Barcelona pel dia 17 de novembre.

Segons esl rrepsentants sindicals dels docents, la vaga d'ahir va tenir un seguiment superior al 70 percent en els centres d'ensenyament públic i només testimonial als privats-concertats. L'atur es va deixar notar més a primària que a secundària.

Segons Carles Martínez, portaveu de la Unió Sindical dels Treballadors de l'Ensenyament de Catalunya (Ustec-Stes), destaca que "l'èxit de la vaga tindrà repercussions a mig termini" perquè suposa un desgat pel Govern Central "que voldran reduir de cara a les eleccions". Martínez espera que es rectifiquin "aspectes substancials" de la llei com va passar amb el decret de reforma de l'atur.

El representant sindical insisteix en què la nova normativa "no aporta recursos al sistema educatiu", és una llei imposada en la que "de les 1.166 esmenes presentades només s'han acceptat 20 i de caràcter tècnic" i "restringeix les competències" de les Comunitats Autònomes i del professorat i l'autonomia dels centres d'ensenyament.