Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Els sindicats d'estudiants es mobilitzen contra el suport a l'ensenyament privat

Els sindicats d'estudiants es mobilitzen contra el suport a l'ensenyament privat

20 de novembre de 2002 a les 0:00

Els alumnes dels instituts i de la Universitat estan cridats a participar demà en una jornada de vaga en contra de les noves normatives estatals i autonòmiques del sector que, segons els sindicats d’estudiants, perjudiquen l’ensenyament públic. Els alumnes de secundària protesten per l'aprovació de la Llei de Qualitat, pendent d'aprovació al Senat, i els universitaris per l'aprovació per part del Parlament de la Llei d'Universitats de Catalunya.

La portaveu de l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), Alícia Fernández, remarca la gran preocupació per les repercussions de la Llei de Qualitat als instituts perquè "implanta un model elitista" que no soluciona els problemes del món educatiu. Els sindicats estudiantils esperen que les mobilitzacions serveixin per a conscienciar a la societat de la preocupant situació de l'ensenyament, tot i que la principal esperança és la retirada de la llei "a l'igual que va passar amb el decretazo" de reforma de l'atur.

Per la seva banda, les associacions i sindicats d'universitaris englobats dins la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública protesta contra la normativa aprovada al Parlament perquè "empitjora les mesures de la Llei Orgànica d'Universitats (LOU)".

Fernández denuncia una "flagrant falta de interès per part del Govern en solucionar els problemes reals de l'ensenyament públic i es "decanta obertament" per donar suport a l'ensenyament privat.