Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Els temples de la Vall de les Feixes obriran diumenge per l'Aplec de Sant Iscle
Els temples de la Vall de les Feixes obriran diumenge per l'Aplec de Sant Iscle

Els temples de la Vall de les Feixes obriran diumenge per l'Aplec de Sant Iscle

10 de novembre de 2015 a les 12:53

L’Ajuntament de Cerdanyola també proposa per al diumenge 15 de novembre una altra activitat familiar: un taller per descobrir qui portava joies a l’època ibèrica que es durà a terme al Museu de ca n'Oliver.

La vall de les Feixes és un paratge de la serra de Collserola excepcional per la seva riquesa patrimonial, històric i natural, amb una gran diversitat de masies i edificis religiosos d’estils diferents que reflecteixen l’evolució d’aquesta vall des de l’edat mitjana fins avui.

El diumenge 15 de novembre se celebra l’Aplec de Sant Iscle, una festa popular a Cerdanyola que té els seus origens en la festa patronal del sant protector de la parròquia de les Feixes, Sant Iscle màrtir, que celebra la seva diada el 17 de novembre.

Amb motiu d’aquesta celebració, l’ermita de Santa Maria de les Feixes i l’església de Sant Iscle, tornen a obrir les seves portes perquè puguin ser visitades i descobrir-ne la història. A l’ermita es farà una visita guiada a les 11 i una altra a les 12.30 h. Els visitants podran veure com han quedat els treballs que s’han fet aquests darrers mesos.

L’ermita de Santa Maria de les Feixes i l’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes es podran visitar de 10 a 14h.

Taller: Qui porta joies?

L’Ajuntament de Cerdanyola proposa per al diumenge 15 de novembre un taller familiar per a descobrir qui portava joies a l’època ibèrica. El diumenge 15 de novembre a les 11.30h el Museu de Ca n’Oliver i el CRAC han preparat una nova activitat adreçada al públic familiar. Es tracta d’un taller demostració, a través del qual els nens i les nenes descobriran qui portava joies a l’època ibèrica, els homes o les dones? els dos? Quina mena de joies eren, com estaven fetes.

Cada participant podrà fabricar el seu propi collaret i, fins i tot, aprendre a polir els metalls amb un preparat ben curiós base de cargols i greix.

L’activitat, emmarcada en el programa Coneguem la cultura ibèrica al poblat de Ca n’Oliver, és gratuïta. No cal inscripció per a participar-hi i està recomanada per a majors de 10 anys.