Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Els títols de transport públic integrats aviat estaran disponibles només en T-mo...
Els títols de transport públic integrats aviat estaran disponibles només en T-mobilitat

Els títols de transport públic integrats aviat estaran disponibles només en T-mobilitat

15 de setembre de 2023 a les 7:26

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) anuncia que, abans de finalitzar l’any, es posarà en marxa una T-Mobilitat en format de cartó recarregable per als títols integrats T-usual, T-casual, T-grup i T-familiar.

El canvi principal es produirà a les màquines d’autovenda, que deixaran d’imprimir bitllets en format de cartró i banda magnètica i només oferiran els títols T-mobilitat sense contacte, però en un nou format de cartó recarregable que no requereix de registre previ, però que té menys prestacions que la targeta de plàstic o el mòbil.

Aquesta nova T-mobilitat, que disposarà de xip per validar sense contacte, es  tractarà d’una targeta anònima, sense registre previ, que no estarà vinculada a les dades de ningú, a excepció de la T-usual que tindrà un disseny específic i sí que demanarà el DNI o el passaport en el moment de la compra, ja que és un títol personal intransferible. En aquest sentit, l’ATM apunta que la targeta per a la T-usual no acceptarà la recàrrega de cap altre tipus de títol.

Per utilitzar aquestes dues targetes caldrà pagar el suport a 0,50 euros, un preu més baix que els 4,5 de la targeta de plàstic de la T-mobilitat i l'euro que costa donar-se d'alta pel servei amb el mòbil.

No tots els formats de targeta oferiran les mateixes funcionalitats. En estar vinculades digitalment amb una persona usuària, tant la targeta personalitzada de plàstic com el mòbil garantiran alguns avantatges respecte als formats de cartró, com el de recuperar els viatges en cas de pèrdua o robatori, a més a més de fer altres gestions en línia.

El nou sistema de validació sense contacte i targetes recarregables serà l’única forma d’accedir amb títols integrats al transport públic en un futur proper. Les persones usuàries podran seguir viatjant amb les targetes de cartró antigues que tinguin fins que aquestes s’esgotin o fins la seva caducitat el proper 15 de gener donat que les màquines de validació seguiran admetent aquest tipus de bitllets.