Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Els treballadors de Serveis d'Alimentació Bellaterra mantenen la protesta
Els treballadors de Serveis d'Alimentació Bellaterra mantenen la protesta

Els treballadors de Serveis d'Alimentació Bellaterra mantenen la protesta

9 de juliol de 2003 a les 0:00

Els treballadors de l'empresa Serveis d'Alimentació Bellaterra que porta la gestió de 6 restaurants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) -que presentava l'expedient de fallida el passat dia 2- mantindran concentracions de protesta davant el Rectorat tots els dies, de 12 a 13 hores, fins el pròxim dimartsm quan s'ha de celebrar una nova reunió entre representants de la universitat i dels sindicats. Aquesta fallida deixa a 60 empleats -26 fixos, 20 fixos-discontinus i 14 eventuals- sense treball.

Segons indica Rafael Espejo, responsable de la federació de Comerç, Hostaleria i Turisme de Comissions Obreres (CC OO) al Vallès Occidental, els treballadors, a qui s'adeuta le mes de juny i la paga extra, van decidir mantenir el servei perquè ens trobem en època d'exàmens i davant la inicial bona predispocisió de la UAB que volia forçar l'empresa a assumir les seves responsabilitats. Espejo es pregunta "com un empresari pot desaparèixer de la nit al dia i deixar 60 persones al carrer sense cap mena d'escrúpols?" i indica que també els proveïdors s'han quedat sense cobrar.

No obstant aquesta inicial bona predisposició i que la UAB s'hagi compromès verbalment a què dilluns els treballadors hagin cobrat els deutes i vulgui que la nova empresa assumeixi l'actual plantilla, Espejo considera que la universitat no va fer un seguiment rigorós de la concessió d'aquest servei. El representant sindical considera que "la UAB podia fer més del que està fent" ja que si hagués estat a sobre de l'empresa es podria haver rescindit el contracte i "subrogar-lo a una altra" amb total normalitat.