Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Els treballadors de Tycsa decidiran avui a la tarda si tornen a la vaga
Els treballadors de Tycsa decidiran avui a la tarda si tornen a la vaga

Els treballadors de Tycsa decidiran avui a la tarda si tornen a la vaga

16 de gener de 2003 a les 0:00

Els treballadors de l'empresa Trenzados y Cables de Acero (Tycsa) decidiran aquesta tarda si tornen a la vaga en protesta per l'anunci del tancament de la factoria de Cerdanyola. La decisió es prendrà després de mantenir una reunió amb responsables del grup Compañía Española de Laminación (Celsa), al que pertany l'empresa, sobre la recol.locació dels 156 empleats de la plantilla.

Els treballadors de Tycsa van iniciar dilluns una vaga, prevista inicialment per dissabte, que van ajornar dimarts com a mostra de bona voluntat en les converses amb la direcció i a l'espera de la presentació "d'una proposta seriosa" en la reunió d'aquesta tarda, segons indica Manuel Manchón, president del Comitè d'Empresa de la factoria.

Manchón afirma que si la proposta de la direcció, que afirma que el tancament de la factoria de la nostra ciutat és innegociable, no passa per la recol.locació dels treballadors en els centres de Celsa de Catalunya -com la factoria de Riviere de Cerdanyola o el centre de Castellbisbal-, la plantilla tornaria a la vaga amb mobilitzacións més radicals que "impedirien l'entrada i sortida de vehicles a Tycsa i Riviere i amb talls d'autopista", entre d'altres mesures.

Els treballadors rebutgen la recol.locació de més de la meitat de la plantilla en els centres de Celsa i Tycsa a Toledo, Santander, Vitoria o Gijón, tal i com pretén l'empresa.

La companyia va presentar el 5 de desembre un expedient de regulació de treball per acomiadar els 156 treballadors de la factoria assegurant que acumula pèrdues de 21,4 milions d'euros entre 1999 i el 2001. Per contra, els treballadors asseguren que la producció ha augmentat un 30 percent al 2002 i que l’empresa té comandes suficients per a mantenir-la.