Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Els treballadors de Tycsa fan vaga contra el tancament de l'empresa
Els treballadors de Tycsa fan vaga contra el tancament de l'empresa

Els treballadors de Tycsa fan vaga contra el tancament de l'empresa

14 de gener de 2003 a les 0:00

Els treballadors de la planta de Trenzas y Cables de Acero (Tycsa) han començat una vaga que finalitzarà dissabte per protestar contra el tancament de la factoria, que deixarà sense feina 156 persones. Tycsa, filial de la Compañía Española de Laminación (Celsa), va traslladar fa dos anys la planta de Barberà del Vallès a Cerdanyola –a les instal.lacions de Riviere-, on fabrica cables d'acer d'ús industrial

La companyia va presentar el 5 de desembre un expedient de regulació de treball per acomiadar els 156 treballadors de la factoria assegurant que acumula pèrdues de 21,4 milions d'euros entre 1999 i el 2001. Des de la direcció de Tycsa afirmen que la factoria de Cerdanyola és inviable econòmicament, fet que desmenteix el president del Comitè d’Empresa, Manuel Manchón.Els representants dels treballadors asseguren que la producció ha augmentat un 30 percent al 2002 i que l’empresa té comandes suficients per a mantenir la producció. En els últims 10 anys, Tycsa s’ha traslladat de Barberà a Cerdanyola i ha presentat diversos expedients de regulació d’ocupació que ha fet que la plantilla passi de gairebé 800 empleats a 156 treballadors.

La direcció de Tycsa ha ofert recol·locar el conjunt de la plantilla en altres factories, com la de Celsa, a Castellbisbal, que dóna feina a 850 persones, la de la filial Riviere de la nostra ciutat, al centre de Manresa i en altres plantes de Celsa a Toledo, Vitoria, Santander i Gijón. No obstant, els representants sindicals dels treballadors han rebutjat aquest pla perquè suposa que els treballadors traslladats no manté les condicions econòmiques, sinó que s'adapten a les del centre a les quals s'han incorporat. En aquest sentit, Manchón reclama recol.locacions "dignes" al centre de Castellbisbal i la prejubilació de 23 treballadors i afirma que la plantilla ha presentat un pla de viabilitat que també demana un plus de transport pels treballadors que es recol.loquin a Castellbisbal ja que la majoria resideixen a Cerdanyola i Barberà.

Representants dels treballadors consideren que Tycsa va obtenir uns beneficis molt importants amb la venda dels terrenys que tenia a Barberà i que pretén fer el mateix amb una operació immobiliària amb els terrenys de Cerdanyola.