Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Els treballadors de Tycsa mantenen la suspensió de la vaga i les negociacions
Els treballadors de Tycsa mantenen la suspensió de la vaga i les negociacions

Els treballadors de Tycsa mantenen la suspensió de la vaga i les negociacions

17 de gener de 2003 a les 0:00

Els treballadors de Trenzas y Cables de Acero (Tycsa) mantenen la suspensió de la convocatòria de vaga després de la reunió mantinguda ahir amb representants de la Compañía Española de Laminados (Celsa) -grup al que pertany Tycsa- que va suposar un acostament de posicions que la plantilla, però, considera encara insuficient.

La plantilla de Tycsa va iniciar dilluns una vaga en protesta per l'anunci de tancament de la factoria de l'empresa a Cerdanyola que es convocava fins dissabte però que es va ajornar dimarts com a mostra de bona voluntat en les converses que es començaven amb la direcció de Celsa per aconseguir la recol.locació dels 156 treballadors de la plantilla.

El Comitè d'Empresa reclama que les recol.locacions siguin als centres de la companyia a Cerdanyola -Riviere i Celsa- i Castellbisbal, i no als centres de Gijón, Toledo, Santander i Vitoria com plantejava la direcció de Tycsa per a la majoria dels casos. No obstant, això, l'última proposta de la direcció plantejada a la reunió d'ahir passa per garantir més del 85 percent de les recol.locacions a Catalunya. Segons Manuel Manchón, president del Comitè d'Empresa de Tycsa, aquesta és una proposta "positiva, però insuficient" que suposa 22 recol.locacions a Catalunya més que en el plantejament inicial de la companyia que, a més, proposa negociar baixes incentivades. La plantilla considera que aquestes baixes incentivades perjudiquen a la majoria d'empleats ja que es troben prop de l'edat de jubilació.

Els treballadors també exigeixen que l'empresa es faci càrrec de la despesa que suposin els desplaçaments diaris que originen les recol.locacions en el centre de Castellbisbal ja que consideren insuficient l'oferta d'un fix de 3.000 € plantejada per la direcció.

Les reunions continuaran aquesta tarda i el dimarts, dia 21, i, si els resultats no són els esperats, el Comitè d'Empresa convocaria noves mobilitzacions amb l'activació de la vaga, l'impediment d'entrada i sortida de vehicles a Celsa i Riviere i el tall de l'autopista A-7 o C-58.