Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Els treballadors dels autobusos urbans i interurbans tornen a la vaga
Els treballadors dels autobusos urbans i interurbans tornen a la vaga

Els treballadors dels autobusos urbans i interurbans tornen a la vaga

18 d'abril de 2023 a les 6:59

Després de la suspensió de la jornada de vaga del passat dijous, les negociacions entre el comité d'empresa i la direcció de Sarbus i La Vallessana -del grup Moventis- no han aconseguit l'acord i els sindicats mantenen les mobilitzacions amb aturades parcials de dues hores cada dimarts i dijous en les hores de major demanda i amb serveis mínims.

La convocatòria afecta a totes les línies que circulen pel nostre municipi, tant urbanes com interurbanes, així com a la resta de línies del grup a tot Catalunya. Les aturades es produeixen en la franja horària de 7h a 9h del matí, de 17h a 19h i de 23.30h a 1.30h de la matinada, franges en les que estan decretats serveis mínims que els vaguistes destaquen que s'estan complint. 

El comitè de vaga, amb representació dels sindicats CGT, UGT, SIT i CCOO, apunta, entre les reivindicacions dels treballadors, la instal·lació de màquines de fitxar per al registre de tota la jornada ja que, segons asseguren, els seus salaris no s’ajusten a les hores de dedicació. També demanen un calendari anual per saber quin seran els seus descansos i festius durant tot l’any i la programació de les línies d’expedició amb temps suficient per no haver de córrer, no poder arribar o no poder parar per al perjudici dels usuaris. I una altra de les seves reivindicacions és tan bàsica com poder disposar d’un WC al final de cada línia