Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Els usuaris de Renfe ja poden adquirir els abonaments gratuïts de Rodalies i Mit...
Els usuaris de Renfe ja poden adquirir els abonaments gratuïts de Rodalies i Mitjana Distància del tercer quadrimestre

Els usuaris de Renfe ja poden adquirir els abonaments gratuïts de Rodalies i Mitjana Distància del tercer quadrimestre

1 d'agost de 2023 a les 10:37

Els usuaris de Renfe poden adquirir des d’avui, dia 1 d’agost , i durant tot el seu període de vigència, els abonaments gratuïts de Rodalies i Mitjana Distància per viatjar entre l’1 de setembre i el 31 de desembre de 2023.

Per tal d’agilitzar l’adquisició dels abonaments i evitar esperes innecessàries, la compra és possible a través de l’app de Cercanías Renfe i, en el cas dels abonaments de Mitjana Distància, a través del web renfe.com i als canals de venda habituals (estacions, màquines autovenda, etc.). Per fer-ho, cal que el client hi estigui registrat prèviament.

Per als serveis ferroviaris Avant, es manté el descompte del 50% als abonaments. Aquest mateix descompte s’aplica a altres trajectes d’alta velocitat que han estat declarats Obligació de Servei Públic (OSP), que funcionen amb les mateixes condicions que un Abonament Avant.

L’app de Cercanías permet l’adquisició dels abonaments recurrents de Rodalies de forma ràpida, senzilla i àgil, generant un codi QR que es descarrega al telèfon mòbil i que, posteriorment, podrà utilitzar-se al control d’accés de les estacions.

Per adquirir l’abonament, tot i ser gratuït, és necessari dipositar una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20 euros per a cada servei de Mitjana Distància convencional. El pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança, un cop es constati que s’ha complert la condició d’haver realitzat 16 desplaçaments durant aquests quatre mesos.

Per als nens menors de 14 anys sense DNI, s’ha creat, a més, un abonament recurrent per a serveis de Mitjana Distància, que es podrà adquirir a renfe.com o a l’app de Renfe. El pare, mare o tutor podran adquirir, mitjançant el seu NIF, NIE o passaport, un màxim de quatre abonaments de nen per a un origen i destinació, durant el període de validesa.

Per facilitar la comunicació amb els clients, Renfe ha posat en funcionament una línia telefònica específica, 91 919 15 67, per informar d’aquests abonaments gratuïts.