Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Els veïns de Montflorit opinen sobre el futur del seu barri
Els veïns de Montflorit opinen sobre el futur del seu barri

Els veïns de Montflorit opinen sobre el futur del seu barri

22 d'octubre de 2008 a les 0:00

L’Ajuntament de Cerdanyola ha encetat la segona fase del procés participatiu per a la definició de les línies de desenvolupament futur del barri de Montflorit. Els veïns i veïnes podran participar a les activitats organitzades per conèixer les seves propostes i suggeriments.

L’Ajuntament de Cerdanyola, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona, ha encetat la segona fase del procés participatiu per a la definició de les línies de desenvolupament futur del barri de Montflorit.
        
El procés es va iniciar l’any 2006 amb un treball d’anàlisi que va culminar amb l’edició d’un quadern de barri en el que es parla del context, les característiques de la població i del territori, entre d’altres aspectes. Aquest treball va ser executat pels alumnes del màster de Participació i Polítiques Locals de l’Autònoma, els mateixos que se’n faran càrrec ara d’una segona fase en la que un dels elements primordials a treballar serà el de l’urbanisme i l’ordenació territorial.
        
La regidora de l’Àrea de Presidència de l’Ajuntament, Marta Pujol, explica que s’han organitzat diverses activitats, com xerrades, debats i tallers de propostes, per conèixer quin és el futur Montflorit que els veïns volen.
                           
Des de la Diputació de Barcelona, una de les portaveus de l’Oficina de Participació Ciutadana, Guida Obrador, assenyala com a molt interessant la metodologia que s’està seguint al municipi per conèixer de primera mà les propostes i suggeriments dels ciutadans. Es tracta d’involucrar a la població, segons Obrador, en la pressa de decisions polítiques i tècniques.
 
Dues línies estratègiques de treball
                      
Ruben David Fernández, portaveu del màster de Participació i Polítiques Locals de la UAB, destaca que el treball que elaboren els alumnes es podria considerar pràcticament professional ja que, a més a més, compta amb la revisió i supervisió del professorat i especialistes d’aquesta àrea universitària.
   
Segons Fernández, l’objectiu en aquesta segona fase serà implicar el màxim d’actor possibles, ja siguin ciutadans, polític o comerciants, perquè opinin i reflexionin sobre aquells aspectes que poden canviar i millorar en un futur no gaire llunyà. Amb aquest objectiu, s’han previst dues línies estratègiques de treball: un qüestionari que s’adreçarà en uns 15 dies a totes les famílies del barri i una jornada de debat en la que s’intentarà consensuar cap a on ha d’anar el futur de Montflorit.
        
Aquest procés finalitzarà el proper mes de febrer quan la Universitat Autònoma elaborari un informe i una memòria del treball que serà adreçat a l’Ajuntament i a la Diputació de Barcelona i del qual sorgirà un nou quadern de barri amb una diagnosi definitiva.
 
La regidora de l’Àrea de Presidència assenyala que aquest quadern servirà perquè l’equip de govern es plantegi les prioritats d’actuació al barri, sempre d’acord amb els pressupostos. Marta Pujol també explica que la diagnosi serà remesa a totes les àrees de l’Ajuntament perquè adaptin el màxim possible els seus programes d’actuació a les necessitats de Montflorit.
                    
Les activitats programades
 
La segona fase del procés de participació començarà en breu ja que el proper 29 d’octubre s’ha organitzat una xerrada al Centre Cívic de Montflorit per parlar de la formació del barri, el pla comarcal, el Pla General Metropolità, les infrastructures i el Parc Natural de Collserola.
        
El dia 5 de novembre, al mateix espai, s’abordarà de nou el Pla General Metropolità i el Pla Especial de Millora Urbana de Montflorit al 1993.
        
Durant la setmana del 7 al 15 de novembre es repartirà entre el veïnat el quadern o qüestionari de debat ciutadà. El 15 de novembre s’ha preparat una matinal de debat en el que es reflexionarà al voltant del Pla Especial de Règim Interior de Montflorit i la diagnosi de la situació actual i també al voltant de les possibles millores urbanes, la normativa del paisatge, l’accés a Montflorit i al Parc de Collserola, i els espais lliures i la Riera de Sant Cugat.
        
Finalment, el 13 de novembre es farà un taller de propostes en el que s’imaginarà el futur del barri de Montflorit.