Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Els versos de Miquel Martí i Pol van presidir la I Nit Literària

Els versos de Miquel Martí i Pol van presidir la I Nit Literària

22 d'abril de 2002 a les 0:00

Els versos de Miquel Martí i Pol van presidir la I Nit Literària a Cerdanyola en una vetllada que obria divendres els actes de Sant Jordi de la nostra ciutat entre els que es realitza la II Marató de 24 hores de lectura sense pausa, precisament, dedicada al poeta de Roda de Ter.
En el decurs de l'acte, el director de la Coral Cerdanyola i Cerdanyolenc de l'Any 2002, Jordi Morral, va presentar una composició basada en una obra del poeta homenatjat, Salveu-me els ulls. Morral destaca les paraules de Martí i Pol com ""una explosió de sentiments que ens encoratja"".
L'escriptora mallorquina Maria de la Pau Janer ,mestra de cerimònies de la nit literària, va excusar l'absència de Martí i Pol a causa del trencament d'una costella en un accident domèstic. Janer va recitar alguns versos de l'última obra del poeta en els que el cant a l'esperança i la pau anava lligat a tragèdies com la de Kosovo.
Més de 200 persones assistien divendres a la celebració de la I Nit Literària a Cerdanyola, una iniciativa que compta ja amb el primer veredicte de la seva història: Jordi Bonet ha guanyat el Valldaura-Memorial Pere Calders amb ""S’ha trencat alguna cosa"", Miquel López Crespí el premi Miquel Martí i Pol amb ""Un guant de vellut negre"", Rubén García el Divendres Culturals-Ciutat de Cerdanyola amb ""La luz de nuestras vistas"", i Lluís Sanahuja el Molí d’en Xec amb ""La gàbia"", en un certamen que va atorgar un accèsit local a la montcadenca Mireia Companys amb ""Brusel.les"".
Ajuntament de Cerdanyola, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Comissió Ripolletenca d’Activitats Culturals (CRAC) són els convocants dels premis que, per primera vegada, ha format part d’una mateixa vetllada literària, vetllada que ha inciat els actes del Sant Jordi a la nostra ciutat.