Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Els Xiscnèfils fan 30 anys de difusió de cinema de qualitat en versió original
Els Xiscnèfils fan 30 anys de difusió de cinema de qualitat en versió original Una imatge de Creatura

Els Xiscnèfils fan 30 anys de difusió de cinema de qualitat en versió original

7 de febrer de 2024 a les 9:20

La gran triomfadora dels premis Gaudi 2024, Creatura, es projecta aquesta setmana en el cicle de cinema d’autor en versió original que organitza el cineclub Xiscnèfils, entitat que enguany celebra 30 anys d’amor al cinema.

878 pel·lícules i 27 curtmetratges. Són les grans xifres del cineclub Xiscnèfils, entitat que va nàixer al 1994 com a vocalia de cinema de la Xarxa Interactiva Sociocultural (XISC), una associació nascuda per impulsar accions solidàries i interculturals, especialment durant la guerra a Bòsnia, quan es van organitzar i realitzar dues caravanes de material cap a Sarajevo, i l'acolliment de famílies a Cerdanyola. La XISC va ser nominada com a millor entitat als premis cerdanyolencs de l'any, organitzats pels mitjans de comunicació locals, i també va protagonitzar el pregó de la Festa Major de Cerdanyola.

Però el cineclub va prendre volada pròpia ràpidament i s’ha convertit en la referència cinematogràfica de la ciutat, especialment després del tancament dels cinemes El Punt. Aquesta mateixa setmana, el dijous 8 de febrer (20,30 hores), a la pantalla del teatre Ateneu es projectarà Creatura, la pel·lícula d’Elena Martin que acaba d’aconseguir sis premis Gaudí, entre ells el de millor pel·lícula i directora.

Al llarg del 2024, l'entitat, amb més de 700 socis i 180 espectadors/sessió, vol arribar a les 37 pel·lícules, amb 3 sessions extraordinàries d'èxits de diferents gèneres de l'any 1994 (comèdia, drama i acció).

Per continuar amb la celebració, el cineclub té previst, el pròxim 27 d'abril, una visita al Museu del Cinema de Girona amb dinar de germanor.

El dia 2 de maig, coincidint amb la Festa Major del Roser de Maig, celebrarà una sessió de portes obertes (entrada gratuïta) a l'Ateneu.

La temporada es completarà amb una publicació i un cartell commemoratius dels 30 anys de l'entitat, a més d'un seguit de xerrades, cursos i conferències sobre cinema a la sala 37 de l'Ateneu.

El tancament de les activitats serà el dissabte 26 d'octubre, a l'Ateneu, coincidint amb l'última de les sessions extraordinàries.

Tots els actes estaran oberts a la ciutadania amb prioritat per als socis/es de l'entitat en aquelles activitats amb limitació de places.