Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Els Xiscnèfils projecten Suro, una de les triomfadores dels Gaudí
Els Xiscnèfils projecten Suro, una de les triomfadores dels Gaudí

Els Xiscnèfils projecten Suro, una de les triomfadores dels Gaudí

24 de gener de 2023 a les 13:12

Suro va ser una de les grans triomfadores dels premis Gaudí d’aquest passat cap de setmana amb Vicky Luengo com a millor actriu protagonista, Pol López com a millor actor protagonista i Mikel Gurrea com a millor direcció novell . La pel·lícula, un tens drama que enfronta els ideals amb la realitat, es projecta aquest 26 de gener a l’Ateneu amb el cineclub Xiscnèfils.

L’Iván i l’Elena (Pol López i Vicky Luengo), que esperen el seu primer fill, hereten una casa al camp i una explotació de suro. Decideixen anar-hi a viure, restaurar la casa i extreure el suro, però el seus diferents punts de vista sobre com viure en aquell escenari posen a prova el seu futur com a parella. A més, descobreixen que a la seva propietat hi ha immigrants treballant il·legalment, i la tensió entre els treballadors locals i els nouvinguts es fa palesa. Les seves expectatives xocaran amb la realitat.

El retorn al món rural ha estat vist moltes vegades com la tornada a un paradís perdut. Però en moltes ocasions aquesta construcció d’una Arcàdia feliç xoca frontalment amb les tensions de la vida quotidiana. Mikel Gurrea exposa en Suro les contradiccions amb què la realitat s’enfronta als ideals de la parella protagonista -la precarietat i explotació laboral, la xenofòbia...- i com aquestes tensions van creixent al llarg del metratge de forma demolidora.

Suro, de Mikel Gurrea, es projectarà aquest dijous, 26 de gener, a les 20.30 hores al teatre Ateneu.