Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Emili Teixidor desvetlla els secrets de Pa negre a la UAB
Emili Teixidor desvetlla els secrets de Pa negre a la UAB

Emili Teixidor desvetlla els secrets de Pa negre a la UAB

16 de febrer de 2011 a les 0:00

L'escriptor Emili Teixidor parlarà aquesta tarda de la seva novel.la Pa negre, inspiradora de la pel.lícula que acaba d'arrasar als premis Goya i Gaudí del cinema espanyol i català, dins les Jornades d'Actualització Científica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Per novè any consecutiu, l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la UAB organitza les Jornades d'Actualització Científica del Vallès Occidental, amb l'objectiu d'ajudar al professorat de secundària a posar al dia els seus coneixements. Dins del bloc d'humanitats, Emili Teixidor parlarà de la seva novel·la Pa negre i de la pel·lícula que ha inspirat, que ha estat guardonada amb els premis Gaudí i Goya a la millor pel·lícula del 2010. La conferència de Teixidor es podrà seguir en directe a través de les pàguines web de la UAB.

Les Jornades d'Actualització Científica del Vallès Occidental es divideixen en dues àrees, una de ciències, i una altra d'humanitats. Hi participen docents de centres de Sabadell, Terrassa, Montcada i Reixac, Ripollet i Badia del Vallès. Amb aquesta iniciativa, es vol facilitar al professorat eines actualitzades que puguin utilitzar a les aules.

La jornada dedicada a les humanitats, que tindrà lloc a la sala d'actes del Rectorat, se centrarà enguany en la relació entre la literatura i el cinema a partir de l'exemple de l'adaptació al cinema de Pa negre.

A les 15 h, la jornada començarà amb la projecció de la pel·lícula Pa negre, d'Agustí Villaronga, recent guanyadora de 9 premis Goya. Després, Borja de Riquer, catedràtic del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB, oferirà la conferència "Les claus de la postguerra", a la qual explicarà el context històric de la pel·lícula, ambientada en els primers anys de la dictadura franquista.

A les 18 h, Emili Teixidor conversarà amb els assistents sobre les motivacions que van inspirar l'obra i sobre les diferents lectures que se'n poden fer. Jaume Aulet, professor del Departament de Filologia Catalana de la UAB, moderarà el debat. Finalment, a les 19 h, Mercè Coll, professora de secundària i professora de la UB, presentarà una proposta didàctica per treballar a les aules.