Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Emma Vilarasau i Sergi Belbel homenatgen les grans actrius i les persones cuidad...
Emma Vilarasau i Sergi Belbel homenatgen les grans actrius i les persones cuidadores Emma Vilarasau i Mont Plans a Laly Simon (Foto David Ruano)

Emma Vilarasau i Sergi Belbel homenatgen les grans actrius i les persones cuidadores

6 de març de 2024 a les 8:37

Comèdia i tragèdia es combinen en Laly Simon, obra en què una exitosa intèrpret de monòlegs de comèdia -stand up comedy- es fa càrrec de la seva mare malalta, amb la dificultat afegida de compaginar la seva carrera artística amb les cures. L’obra es representa aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a l’Ateneu de Cerdanyola.

Lali és una gran estrella reconeguda de la stand up comedy amb xous divertits, irònics i punyents, però, fora dels escenaris, també és la Joana, una dona que manté una relació especial i molt intensa amb dues dones decisives per a la seva vida privada: la seva mare i la seva filla, a les quals sempre ha mantingut al marge de la seva professió. La comèdia i la tragèdia s'alteren en tots dos espais, el públic i el privat, amb vasos cada vegada més comunicants.

L’obra, escrita i dirigida per Sergi Belbel, és un homenatge a les grans còmiques, però també a les persones cuidadores i a la generació de les mares dels protagonistes del muntatge. El text  neix a petició de la pròpia Emma Vilarasau i Belbel destaca que es recupera així la tradició dels autors que escrivien expressament per les grans actrius del seu temps -com Lorca per Margarida Xirgu, per exemple- i es fonamenta en el gran treball de les tres actrius que representen les tres generacions de dones de la família, Mont Plans -la mare-, Emma Vilarasau -la filla- i Júlia Bonjoch -la neta-.

Laly Simon es representa aquest 8 de març al teatre Ateneu a les 20 hores i forma part del programa de commemoració del Dia Internacional de les Dones a la nostra ciutat. Les entrades estan pràcticament exhaurides a l'hora de redactar aquesta informació.