Empat insatisfactori Foto Núria Puentes.

Empat insatisfactori

31 de gener de 2023 a les 8:23

El Cerdanyola FC no passa de l'empat a 0 contra el CE Pontenc, tot i tenir múltiples ocasions per guanyar el partit. A falta d'una jornada per acabar la fase regular, les verdes no depenen de si mateixes per jugar la fase d'ascens. L'últim partit de la fase regular a la Bòbila es presentava amb un duel transcendental pel Cerdanyola FC, ja que havia de guanyar al CE Pontenc si volia continuar depenent de si mateix per classificar-se per disputar la segona fase al grup que lluitarà per l'ascens.

L'inici del partit ja va marcar quina seria la tònica de tot l'encontre. Eren les verdes les que portaven la iniciativa del joc i les que més perill generaven en tot moment. Adriana Quer va tenir les primeres tres ocasions del matx, però cap dels seus xuts va veure porteria. La més clara del primer temps va estar en les botes de Núria Ortega, quan al minut 25 va fer un xut llunyà que va obligar a Lara Segura a treure una mà prodigiosa. Als instants finals, les verdes van intentar fer mal mitjançant la pilota aturada, en la que va destacar un xut d'Adriana Quer al travesser al minut 44. Amb el 0-0 inicial es va arribar al descans.

A la represa, el setge a la porteria gironina va ser constant per part de les vallesanes. Ja en la primera jugada, Desi Zambrano va estavellar un xut creuat al travesser i el posterior refús no el va rematar bé Adriana Quer, que va enviar la seva rematada fora. A partir de llavors, ocasió rere ocasió pel Cerdanyola, que va convertir el partit en un autèntic monòleg. Al minut 67, Núria Ortega va tornar a estavellar una pilota al travesser, sent ja el tercer de les verdes en el que portavem de partit. Al tram final de l'encontre, els nervis es van apoderar de les locals i això va quedar patent en les seves transicions de pilota al mig camp. A més, el Pontenc va col·locar un mur defensiu difícil de penetrar que, sumat al fet que l'àrbitre no va xiular cap falta a la frontal de l'àrea, no van fer possible que es veiessin gols en tot el matx, que va acabar 0-0.

Amb aquest resultat, el Cerdanyola FC baixa fins a la cinquena posició amb 30 punts, un menys que Girona i Santa Susanna (31), que ara mateix jugarien la fase d'ascens.

El cap de setmana del 4 i 5 de febrer es disputarà l'última jornada de la fase regular i el que necessiten les verdes per classificar-se és guanyar a Palautordera i esperar que Girona o Santa Susanna, o tots dos, no sumin els tres punts en els seus respectius compromisos de lliga (contra Pontenc i Porqueres, respectivament).

El partit de les cerdanyolenques es jugarà, si no hi ha canvis, dissabte a un quart de vuit del vespre al Municipal de Font Martina de Santa Maria de Palautordera.

Cerdanyola FC (0): Dèlia Zambrano; Júlia Vegué, Andrea Blázquez, Claudia Lázaro (Carla Collado 85’), Eybis Medina, Míriam Tevar (Mariam Sarhani 46’); Núria Ortega, Mònica Brañas (Carla Bartolomé 65’), Adriana Quer, Mireia Casacuberta (Judit Forné 78’); Desirée Zambrano.

CE Pontenc (0): Lara Segura; Sònia Roura, Ester Puigdevall, Ariadna Fajardo, Paula González (Glòria Domínguez 35’) Carla Contra, Carla Millán, Carlota Méndez, Berta Batlle; Brenda Chicano, Anna Sitjà.

Amonestacions: Raül Raposo (12’), Mònica Brañas (32’), Núria Ortega (50’) i Carla Bartolomé (87’) pel Cerdanyola FC i Ester Puigdevall (33’) i Glòria Domínguez (75’) pel CE Pontenc.