Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Empleats administratius amb tasques d’atenció al públic encapçalen les ocupacion...
Empleats administratius amb tasques d’atenció al públic encapçalen les ocupacions més sol·licitades al Vallès Occidental

Empleats administratius amb tasques d’atenció al públic encapçalen les ocupacions més sol·licitades al Vallès Occidental

10 d'agost de 2023 a les 8:19

Empleats administratius amb tasques d’atenció al públic, personal de neteja i peons de les indústries manufactureres encapçalen les ocupacions més sol·licitades per les empreses al Vallès Occidental.

La Diputació de Barcelona ha elaborat un rànquing amb les deu ocupacions  més sol·licitades a la província de Barcelona recollides al web d’ofertes Xaloc de la Diputació de Barcelona, durant el primer semestre de l’any. En concret, al Vallès Occidental empleats administratius amb tasques d’atenció al públic (8,59%), personal de neteja (7,62%) i peons de les indústries manufactureres (6,81%) encapçalen les professions més demandades. Continuen la llista: Peons del transport de mercaderies i descarregadors (4,66%), venedors de botigues i magatzems (2,37%), empleats de comptabilitat (2,15%), auxiliars d’infermeria hospitalària (2,07%), cambrers (2,07%), conductors assalariats d’automòbils, taxis i furgonetes (1,85%) i treballadors que tenen cura de les  persones a domicili (1,78%).

XaloCompetències és un recurs d’orientació per competències que aporta coneixement a les persones en procés de recerca o de millora de feina sobre les ocupacions i perfils competencials més demandats per les empreses de la província de Barcelona segons el Web d'Ofertes Xaloc de la Diputació de Barcelona. En concret, consta de tres eines: infografies de les deu ocupacions més demandes a la província de Barcelona i a les seves comarques, una guia sobre les competències clau, i unes fitxes ocupacionals per descobrir, a través d’elles, quins són els requisits i les competències sol·licitades en les diferents ocupacions.

Els Serveis Locals d’Ocupació, impulsats per la Diputació de Barcelona, han facilitat, en el primer semestre d’aquest any, 18.760 insercions laborals (un 10,4% més que en el mateix període de l'any passat), han atès 66.845 demandants d’ocupació i han gestionat 10.703 ofertes de feina. La taxa d’inserció laboral se situa en el 22,1%.