Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • En Comú Podem aposta per la gestió directa de diversos serveis i un per un Pla d...
En Comú Podem aposta per la gestió directa de diversos serveis i un per un Pla de mobilitat que prioritzi els vianants Pedro Arco, portaveu Grup Municipal En Comú Podem

En Comú Podem aposta per la gestió directa de diversos serveis i un per un Pla de mobilitat que prioritzi els vianants

28 de juliol de 2023 a les 12:28

En Comú Podem veu injustificable el retard en la implantació del model de gestió directa de les escoles bressol municipals i demana estendre la gestió directe a serveis com el PEM Guiera o el Bosc Tancat vistos els problemes generats per les empreses concessionàries.

Audios

28-07-2023 Entrevista Pedro Arco (ECP)

El portaveu del Grup Municipal d’En Comú Podem, Pedro Arco, no entén el retard d’un any en l’aplicació d’un model que ja estava previst fa un any, i espera que “no es produeixin més endarreriments i es puguin anar obrint més escoles bressol municipals per poder atendre les necessitats de les famílies que han quedat fora per manca de places disponibles”. Arco, que “en cap cas qüestiono la feina dels treballadors del Servei d’Educació”, demana al govern que “s’expliquin bé els criteris de selecció per optar a plaça pública, per a que es pugui obrir un debat polític per millorar-los”.

El Ple aprovava el reglament i l’establiment del servei d’estacionament de la Zona Taronja, un sistema que Pedro Arco creu que “prioritza l’ús del vehicle privat al casc urbà, quan nosaltres apostem per un aparcament dissuasiu gran i un servei de transport públic que connecti la perifèria amb el centre”. Arco demana al govern saber quin ha estat el cost per a les arques públiques dels dos anys de Zona Taronja, ja que “més enllà dels 350.000 euros per la taxa de la Zona Blava que deixa d’ingressar l’empresa municipal, calculo que s’han deixat de recaptar per sancions per mal estacionament en Zona Blava uns 800.000 euros”.

En Comú Podem considera una manca de previsió i gestió flagrants haver d’arribar a la pròrroga forçosa del contracte de gestió de les instal·lacions semafòriques de la ciutat, “una pròrroga il·legal que no té en compte que les necessitats de les instal·lacions semafòriques ja no s’adeqüen al plec de condicions inicial”.

Pedro Arco posa els casos de la personació als contenciosos interposats per impugnar el valor de reversió del PEM Guiera aprovat pel Ple i la cessió del contracte de gestió de la ZEM Bosc Tancat d’una empresa a una altra, “com un exemple dels problemes que ocasionen sovint les gestions licitades al sector privat i com un motiu de pes més a favor de la gestió pública directa”.

Pedro Arco creu que les modificacions de pressupost per gairebé 9 milions d’euros que va tirar endavant el govern, i que havien estat rebutjades al passat mandat per falta d’acord, “és tota una declaració d’intencions del PSC sobre l’ús de la majoria absoluta per prescindir de negociacions amb la resta de grups”. Arco denuncia que s’apliqui el romanent de tresoreria a despesa corrent del 2023, que considera una irregularitat comptable “perquè el romanent es per destinar a despesa extraordinària o noves inversions”. A més, afegeix Arco, les previsions d’intervenció parlen d’un romanent de 16 milions d’euros per a final d’any, i “no es pot permetre que cada any quedin diners per gastar quan hi ha tantes necessitats a la ciutat”.

Durant la campanya electoral, En Comú Podem va parlar de confiança i ponts de diàlegs molt malmesos amb el PSC després d’haver donat suport al govern socialista en minoria la major part del mandat, una confiança, explica Arco, que “no està ni molt menys restaurada i tampoc hi ha símptomes d’apropament del PSC a les propostes d’En Comú Podem”.

Sumar En Comú Podem va ser la segona opció més votada a Cerdanyola a les passades Eleccions Generals, tot i que lleugerament per sota dels resultats obtinguts fa quatre anys per En Comú Podem Guanyem el Canvi. Pedro Arco agraeix el suport rebut a la ciutat “perquè ha contribuït a parar l’embat de la dreta i la ultradreta amb tota la seva càrrega d’inhumanitat”.