Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • En Comú Podem presenta Pedro Arco com candidat a l’alcaldia de Cerdanyola
En Comú Podem presenta Pedro Arco com candidat a l’alcaldia de Cerdanyola

En Comú Podem presenta Pedro Arco com candidat a l’alcaldia de Cerdanyola

13 de març de 2023 a les 11:19

L’economista Pedro Arco ha estat presentat com el candidat a l’alcaldia d’En Comú Podem a les properes eleccions municipals de maig. Arco va estar acompanyat per Juan Carlos Monedero, un dels fundadors de Podemos, i per l’actual portaveu del grup municipal, Cecilia Collado.

Audios

13-03-2023 Pedro Arco

Pedro Arco, economista amb més de 30 anys treballant en el servei públic, és el candidat a l’alcaldia de Cerdanyola per En Comú Podem, formació que encara està en període de configuració de la llista electoral per a les municipals del 28 de maig. Arco es va mostrar convençut de governar per començar a resoldre, entre altres qüestions, “les necessitats de la gent gran, amb la construcció de residències públiques, i del jovent obligat a marxar del municipi per no tenir accés a un habitatge assequible”. 

Pedro Arco es va mostrar molt crític amb la llista del PSC, a qui acusa de “comportar-se com una corporació que compra voluntats i de no tenir un projecte de ciutat, limitant-se a voler el poder i actuar como una empresa de col·locació, perpetuant una manera de fer política que ja dura massa i reclama un canvi radical”.

Arco, que es va definir com un cavall perxeró que no es cansa de treballar contra les desigualtats i a favor dels drets fonamentals, avisa que “si el PSC té les mans lliures per governar acabarà construint un barri nou sobre abocadors tòxics al Centre Direccional, inadmissible en un municipi que encara plora als seus morts per asbestosi”.

El professor de Ciències Politiques de la Complutense i un dels fundadors de Podemos, Juan Carlos Monedero, va recordar que “les grans transformacions socials i democràtiques d’aquest país s’han produït i liderat des dels municipis, tal com va quedar demostrat al 1979, quan es va articular una cartera de queixes que van obligar a impulsar polítiques d’esquerra, i que torna a tocar renovar aquest impuls”.

Monedero va demanar coratge a la militància “per afrontar temps de reconstrucció a Podem i continuar la lluita contra el model neoliberal de venda del sector públic, corrupció, desregulació econòmica i opacitat fiscal per a les grans fortunes”. Monedero assegura que “la gent ja reconeix a Podemos com la part social del govern i principal actor d’una feina que està canviant el país”.

La coordinadora autonòmica de Podem Catalunya, Conchi Abellán, també va insistir en la importància de l’acció als barris com eix central de l’actuació de Podemos, “treballant colze a colze amb la gent, teixint solidaritat i posant el cos en la defensa del bé comú i els dret fonamentals”.

La portaveu del Grup Municipal d’En Comú Podem, Cecilia Collado, va dir que “estem molt orgulloses de la feina feta a l’Ajuntament, ajudant a desencallar temes que s’arrossegaven de fa anys i assolint fites com la creació de la Taula d’Habitatge i la gestió directa de les escoles bressol municipals”.