Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • En Comú Podem tem que la ciutadania acabi pagant un sobrecost de la gestió del B...
En Comú Podem tem que la ciutadania acabi pagant un sobrecost de la gestió del Bosc Tancat Pedro Arco, portaveu Grup Municipal En Comú Podem

En Comú Podem tem que la ciutadania acabi pagant un sobrecost de la gestió del Bosc Tancat

8 de març de 2024 a les 12:14

A En Comú Podem esperen que el nou concessionari de la ZEM Bosc Tancat ofereixi un bon servei, però ateses les experiències prèvies mostren escepticisme davant aquesta possibilitat i temen que els resultats no siguin els òptims i la ciutadania acabi pagant el sobrecost de la gestió.

Audios

08-03-2024 Entrevista Pedro Arco (ECP)

El portaveu del Grup Municipal d’En Comú Podem, Pedro Arco, assegura que ha faltat temps i informació per estudiar la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 6 de Barcelona estimant el recurs interposat per un anterior adjudicatari, Sport Natura Rural, contra acords plenaris dels anys 2013 i 2018. Arco creu que “ha quedat clar que s’han comès molts errors i que caldria analitzar molt bé tot el que s’ha fet malament des de l’Ajuntament en el seguiment de la concessió”.

Un altre tema judicial debatut al Ple va ser la personació de l’Ajuntament en el recurs interposat per diverses entitats del sector immobiliari i la propietat urbana contra la declaració com a zona de mercat residencial tensionat de Cerdanyola. Per a Pedro Arco la declaració és una eina més per a l’administració pública, però reclama “la urgència de poder disposar d’un parc d’habitatge públic, ja que l’accés a l’habitatge és un problema complex que requereix de polítiques decidides”.

El Ple va acordar l’adhesió a l’European Forum for Urban Security amb el suport d’En Comú Podem, que veuen essencial poder compartir experiències en la matèria entre diversos municipis.

El Ple va aprovar una moció d’En Comú Podem demanant la participació activa de l’Ajuntament en la gestió de l’acollida de persones nouvingudes. Arco veu necessari “donar suport a les persones que arriben amb unes necessitats específiques” i denuncia els discursos que vinculen immigració a delinqüència “quan simplement es tracta de persones que venen fugin de la pobresa o la guerra per millorar les seves condicions de vida”.

Pedro Arco fa menció a la concessió de neteja i recollida d’escombraries i a l’informe d’intervenció municipal que “posa de manifest les dificultats interposades per l’empresa concessionària a l’hora de presentar la documentació requerida per fer el control d’auditoria financera i de compliment del servei”, actuació que considera inacceptable ja que “podria repercutir en una alça considerable de la taxa de cara al proper contracte del servei”.