Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

En marxa la 7a edició del Joc de l’Okka

En marxa la 7a edició del Joc de l’Okka

1 de febrer de 2023 a les 8:54

Les inscripcions s´han de fer presencialment a la Biblioteca Central. El termini per fer-ho finalitzarà el 31 de març. El joc estarà en marxa fins al 29 d’abril i es podran registrar lectures fins al 13 de maig.

La Biblioteca Central de Cerdanyola  proposa una nova edició d’un joc de lectura molt engrescador adreçat a infants de 7 a 12 anys: el Joc de l’Okka. Aquest joc busca la participació dels lectors en un taulell amb les caselles típiques del joc de l’oca. Els infants inscrits han de llençar el dau gegant i van movent-se per les caselles, a mida que van llegint. El joc inclou diverses proves que els lectors han d’anar superant. La biblioteca ha dissenyat els personatges i el mateix joc, així com les proves.

La darrera edició del joc es va fer l’any passat amb uns resultats més que positius: van jugar 84 nens i nenes i van llegir un total de 322 llibres. Entre els dos equips van donar 53 voltes al tauler. Es van aconseguir 37 claus blanques (Okka), 23 claus negres (respostes al quiz del FRAIN), 28 claus verdes (+5 lectures individuals), 84 claus vermelles (25 voltes al tauler) i 84 claus liles (100 lectures d’equip).

La dinàmica torna a ser la del joc en equips, per afavorir la participació i cooperació. Ja des de l’any passat es va començar a treballar amb una aplicació on els nens i nens participants podien validar-se i anar afegint les seves lectures, a més de interactuar i resoldre enigmes i altres dinàmiques del joc. Aquesta edició té alguns petits canvis i millores respecte a l’any 2022.

 

L’equip de la Biblioteca Central anima a totes les famílies amb infants de 7-12 anys a participar-hi, gaudint plegats de la lectura.