Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • En marxa una nova edició del Joc de l’Okka a la Biblioteca de Cerdanyola
En marxa una nova edició del Joc de l’Okka a la Biblioteca de Cerdanyola

En marxa una nova edició del Joc de l’Okka a la Biblioteca de Cerdanyola

6 de febrer de 2024 a les 7:50

La Biblioteca Central de Cerdanyola proposa un joc de lectura molt engrescador adreçat a infants de 7 a 12 anys: el Joc de l’Okka. Les inscripcions ja s’han obert.

El Joc de l’Okka busca la participació dels lectors i lectores en un tauler amb les caselles típiques del joc de l’oca. Els infants inscrits han de llençar el dau gegant i van movent-se per les caselles, a mesura que van llegint. El joc inclou diverses proves que els lectors han d’anar superant. La biblioteca ha dissenyat els personatges i el mateix joc, així com les proves.

La darrera edició del joc es va fer l’any passat amb uns resultats molt positius: van jugar 81 nens i nenes i van llegir un total de 305 llibres. Entre els dos equips van donar 40 voltes al tauler.

La dinàmica torna a ser la del joc en equips, per afavorir la participació i cooperació. Aquesta edició té alguns petits canvis i millores respecte a l’any 2023. Una d’elles és la consolidació de les tauletes com a element que els infants participants poden manipular directament per avançar en el joc i registrar les lectures, gràcies a la creació d’una aplicació que ho fa possible. També s’han creat noves proves per resoldre, i l’aparició d’un nou personatge.

La Biblioteca Central anima a totes les famílies amb infants de 7-12 anys a participar-hi. Les inscripcions es faran només presencialment, a partir del 5 de febrer.

La nova edició del Joc de l’Okka es perllongarà fins al 27 d’abril i es podran registrar lectures fins al 8 de maig.