Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Enric Calpena, amb l’obra En guerra, tanca avui el cicle del Cafè amb lletres
Enric Calpena, amb l’obra En guerra, tanca avui el cicle del Cafè amb lletres

Enric Calpena, amb l’obra En guerra, tanca avui el cicle del Cafè amb lletres

15 de maig de 2023 a les 8:54

El cicle del Cafè amb lletres gener – maig de 2023, que ha comptat amb la presència d’Anna Manso, Espartac Peran, Sònia Moya i Mireia Calafell i Martí Gironell, tancarà temporada avui dijous, a les 19h, a la sala Enric Granados de la Biblioteca, amb Enric Calpena i la seva obra "En guerra".

El 18 de juliol de 1936 es produïa un cop d’estat contra la República que suposaria l’inici de la Guerra Civil. El 8 d’agost, el president del Barça Josep Sunyol i Garriga, que era a Madrid, va decidir visitar les tropes a Guadarrama. Una fatalitat va fer que anés a parar a terreny dels sublevats. Detingut pels soldats feixistes, va ser afusellat junt amb un periodista, Ventura Virgili, un oficial i el xòfer. Moriren sense cap judici previ i encara avui en dia es desconeix on reposen les seves despulles.

El cop d’estat contra el govern republicà legalment constituït d’aquell estiu del 1936 va provocar un daltabaix que va afectar persones i institucions; també el Barça.

Com ja va fer a El primer capità, Enric Calpena novel·la ara un període dramàtic de la nostra història, en què el Barça va estar a punt de desaparèixer.

El Cafè amb lletres forma part del Pla Director de Lectura de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Enric Calpena

Enric Calpena (Barcelona, 1960) és periodista, historiador i professor de Comunicació de la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Especialitzat en divulgació històrica, ha estat director i guionista de nombrosos documentals històrics per a la televisió. Col·laborador de la revista Sàpiens, també dirigeix programes radiofònics sobre Història. Com a novel·lista ha publicat Memòria de sang (2014), El dia que Barcelona va morir (2018) i El primer capità (2020).