Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ERC afirma que si Iniciativa pacta amb el PSC trairà els seus votants
ERC afirma que si Iniciativa pacta amb el PSC trairà els seus votants

ERC afirma que si Iniciativa pacta amb el PSC trairà els seus votants

30 de maig de 2003 a les 0:00

Montserrat Puig, cap de llista d'Esquerra Republicana (ERC) a Cerdanyola, i Josep Sellarès, president local del partit, afirmen sentir-se decebuts per la postura d'Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Alternativa (ICV/EA) a l'oferir un pacte de govern que inclogui el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). Segons els responsables de la formació republicana, si Iniciativa pacta amb els socialistes trairà la confiança dipositada en ells pels seus votants.

Puig assegura que el cap de llista d'ICV/EA, Toni Morral, els havia "negat els rumors de pacte amb el PSC" quan a l'endemà el mateix Morral plantejava als mitjans de comunicació un pacte ampli que només excloïa el Partit Popular (PP), i en què ICV/EA es reservava l'alcaldia. "Amb aquest canvi promès, sembla que l'important ara és qui és l'alcalde", comenta Puig. La cap de llista de la formació republicana afirma que els ciutadans no entendrien un pacte d'Iniciativa amb el PSC perquè "tota la campanya l'han centrat en el canvi i la gent ha votat perquè s'ho ha cregut".

Puig reitera la seva aposta per un acord amb Iniciativa, Convergència i Unió (CiU) i al qual s'hi podria incorporar Participació Activa i Social (PAS) per "fer neteja a l'Ajuntament i començar amb les mans netes tots plegats".

La cap de llista d'ERC insisteix que la seva formació no busca estar al govern per estar-ne i afirma que "per formar govern amb el PSC no necessitem Iniciativa perquè Cristina Real ja ens ho va oferir" i la resposta d'ERC va ser negativa.

Davant d'aquesta situació, Puig considera que l'única postura coherent és "no entrar de cap manera en un govern d'aquestes característiques" i el dia 14 votar-se a si mateixos en el Ple Municipal de constitució del nou Consistori. El president local d'ERC afegeix que la seva formació "no pot faltar el respecte" dels militants i ciutadans que els han votat buscant un canvi.

Sellarès remarca que si Morral està rebent presions per part de la direcció nacional d'Iniciativa hauria de fer-les públiques i demostrar així transparència.

Avui estava prevista una reunió entre ICV/EA i ERC per parlar del futur govern municipal, però la formació republicana està disposada a suspendre-la si continua l'oferta de pacte amb el PSC.