Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ERC aposta per una N150 a mida humana, amb més comerç i una mobilitat sostenible
ERC aposta per una N150 a mida humana, amb més comerç i una mobilitat sostenible Sánchez, Turon, Sanglas i Bayó, d'esquerra a dreta

ERC aposta per una N150 a mida humana, amb més comerç i una mobilitat sostenible

6 de febrer de 2023 a les 12:04

La transformació de la carretera N150 en una avinguda metropolitana que enllaci Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixac com una via pacificada on es potencií l’activitat econòmica de proximitat; l’aposta decidida per una xarxa de transport públic que impulsi la mobilitat sostenible a la zona i el refermament del projecte del futur hospital Ernest Lluch són algunes de les propostes que plantegen els candidats d’ERC a les alcaldies de Cerdanyola, Ripollet i Montcada -Albert Turon, Jordi Sánchez i Roger Bayó- i el secretari de Mobilitat i Logística de la Generalitat, Marc Sanglas.

L’alcaldable d’Esquerra a Cerdanyola, Albert Turon, insisteix que la N150 s’ha de convertir en una avinguda pacificada amb un carril bici al llarg de tot l’eix i una barreja d’usos que sigui enriquidora i perquè la N150 deixi de ser una carretera que divideix i passi a ser una avinguda que enllaci barris i municipis. Turon reclama una via de mida humana amb un nou model de sostenibilitat basat en el transport públic i que el carrer sigui amable per al vianant. 

En aquest sentit, Turon aposta per recuperar l'activitat econòmica de proximitat en una via que va ser un eix comercial central a la ciutat i ho ha de tornar a ser perquè cal actuar per evitar la degradació i millorar la qualitat de vida del veïnat.

El Pla de Mobilitat integral de Cerdanyola és una de les prioritats per a ERC. Albert Turon subratlla la necessitat de l’aposta per una transport públic que suposi una revolució en la mobilitat sostenible a la ciutat amb la renovació del caducat contracte de transport urbà; l’impuls del bus a demanda a barris com Montflorit, Can Cerdà o Bellaterra; la connexió en autobús de les estacions de tren del municipi o la potenciació de ‘eix ferroviari paral·lel a l’AP7 a través de la línia de Rodalies R8.

Turon també aposta per un Park&Ride dissuasori a l’estació Cerdanyola-Universitat i una millor gestió de l’aparcament de rotació ja que consideren que el model de zona taronja és inadequat.

Doblar la freqüència a la R8

El secretari  de Mobilitat i Logística de la Generalitat dona suport a aquestes reivindicacions destacant la necessitat de teixir el país amb una xarxa de mobilitat sostenible. En aquest sentit, Marc Sanglas també expressa l’aposta per la creació de Parks&Ride a prop de les estacions de tren i bus que envolten Barcelona -com les dues de Renfe de Cerdanyola- i dels autobusos a demanda i apunta que la Generalitat ha sol·licitat al Ministeri de Foment que es dobli la freqüència de pas de trens per l’R8.

Igualment han coincidit en aquests punts de vista els alcaldables d’Esquerra a Montcada i Ripollet. El candidat montcadenc, Jordi Sánchez, ha recordat que al seu municipi ja s’ha realitzat una actuació a la N150 amb la creació de voreres àmplies, la creació d’un carril bici i la instal·lació de semàfors per pacificar el trànsit, actuació que considera cal seguir a Cerdanyola, Ripollet i també Barberà.

Sánchez ha destacat també la necessitat d’urbanitzar l’entorn de Redosa on està prevista la construcció de l’hospital Ernest Lluch amb un canvi de planejament que el candidat montcadenc creu que podria estar enllestit al mes de maig.

Per la seva banda, el candidat a l’alcaldia d’ERC a Ripollet, Roger Bayó, reclama més inversions per un municipi que no disposa d’estació de tren i que tampoc té bones connexions en altres sistemes de transport públic.