Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ERC considera que el pressupost aprovat pel govern no reflecteix cap model de ci...
ERC considera que el pressupost aprovat pel govern no reflecteix cap model de ciutat Iñigo Enterria, portaveu Grup Municipal ERC

ERC considera que el pressupost aprovat pel govern no reflecteix cap model de ciutat

31 d'octubre de 2023 a les 12:29

ERC considera que el pressupost aprovat pel govern no reflecteix un model de ciutat concret més enllà de fer festes i actes de promoció, lamentant que hagin decidit tirar de majoria absoluta sense fer participar a l’oposició.

Audios

31-10-2023 Entrevista Iñigo Enterria (ERC)

El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Iñigo Enterria, creu que la pujada de l’IBI aprovada pel govern “és un exemple de mala gestió, perquè tocava fer-la el 2022 quan hi havia una inflació desbocada, però no es va fer per raons electorals, mentre que enguany es podia disposar de les aportacions d’Estat i Generalitat i d’un préstec per a inversions que no s’acaben executant”. Enterria també considera enganyós parlar d’una pujada mitjana de 53 euros l’any en l’IBI, “perquè a Cerdanyola hi ha una gran diferència entre els valors cadastrals més alts i més baixos”.

Sobre les partides d’inversions, Enterria es queixa que “s’augmenti en més d’un milió d’euros la despesa en la recollida de residus i neteja viària amb el mateix contracte prorrogat, quan a més resulta evident que el servei no funciona, amb una maquinària que embruta més que neteja”, instant al govern a deixar de pagar  a aquesta empresa i redactar d’una vegada un nou contracte.

Des d’ERC qüestionen que es tracti d’un pressupost veritablement social “quan hi ha rebaixes en alguns ajuts o es produeixen augments poc significatius en altres”. I per altra banda “es continuen acumulant partides d’inversions als calaixos mentre la ciutat resta a l’espera del pla de polígons industrials, les inversions promeses al PEM Guiera, o el projecte museístic de l’església vella”. Una minsa execució del 20% de les inversions que en bona part s’explica “quan més de la meitat de serveis municipals es troben sense cap de servei o cap de secció, i així és impossible que la maquinària municipal funcioni”.

El Ple aprovava la desestimació dels recursos de reposició presentats per la Federació Catalana d’Handbol, Caixa Bank i l’Institut Català de Finances contra el valor de reversió dels béns adscrits a la concessió del PEM Guiera acordat pel Ple al 2021. Iñigo Enterria torna a parlar d’exemple de mala organització amb “una qüestió que ja s’arrossega des de fa tres mandats i de la qual només s’acaba de tancar la fase administrativa i es queda a l’espera d’una sentència judicial que podria tardar entre tres i cinc anys”.

En el capítol de mocions, va tirar endavant la presentada per ERC i En Comú Podem per l'aplicació immediata de la regulació dels preus dels lloguers contemplada a la llei estatal d'habitatge 12/2023. Enterria espera que “el govern central faci la feina que en el seu moment ja va fer la Generalitat amb una declaració de zones tensionades en el lloguer, una mesura que s’ha mostrat efectiva per evitar augments desmesurats dels preus del lloguer”.