Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ERC considera que la ZBE fa ciutadans de primera i ciutadans de segona i exclou...
ERC considera que la ZBE fa ciutadans de primera i ciutadans de segona i exclou espais molt densificats Íñigo Enterría, portaveu Grup Municipal ERC

ERC considera que la ZBE fa ciutadans de primera i ciutadans de segona i exclou espais molt densificats

30 de gener de 2024 a les 12:11

ERC reitera que volen aire net per a tothom, mentre que la ZBE proposada pel govern fa ciutadans de primera i ciutadans de segona, exclou espais amb molta densitat de població i trànsit rodat i deixa fora espais tan significatius com el PTV, la UAB i el Parc de l’Alba.

Audios

30-01-2024 Entrevista Íñigo Enterria (ERC)

El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Íñigo Enterria, no entén com espais com la carretera de Barcelona, Canaletes, Guiera, Serragalliners o Santa Rosa, “amb molt població i molta circulació, queden exclosos de la ZBE, mentre espais amb poca densitat demogràfica i escassa circulació com Bellaterra estan plenament integrats en la ZBE”.

Des d’ERC tampoc entenen que quedin fora de la ZBE el PTV, la UAB  i Parc del Alba, tal com van demanar en les al·legacions el tràmit previ. Enterria veu incongruent “posar en marxa una ZBE sense abans haver redactat un Pla de mobilitat, sense disposar de les càmeres de control necessàries per fer complir l’ordenança i sense tenir estacions per mesurar la contaminació i veure si hi ha millora en la qualitat de l’aire”.

Sobre les exempcions contemplades a l’ordenança per poder circular amb vehicles sense etiqueta ambiental per la ZBE, Enterria espera que la pràctica validi la política d’exempcions, però lamenta que “no hi hagi alternatives suficients al vehicle privat contaminant, com un bon transport públic, insistint en la necessitat d’un Pla de mobilitat”. 

Íñigo Enterria també lamenta que el govern hagi rebutjat les 8 al·legacions presentades per ERC al tràmit previ de l’ordenança i després els acusi de no voler saber res de la ZBE, i anuncia que tornaran a presentar al·legacions a l’aprovació inicial amb la voluntat de millorar l’ordenança, fent notar que “el govern, a diferència del passat mandat, s’ha quedat sense cap suport en els temes importants”.

ERC va retirar la moció que presentaven instant al govern a fer un estudi de l’enllumenat públic de Cerdanyola per a determinar l’estat de conservació dels fanals i la necessitat de noves instal·lacions amb la voluntat de donar un marge de confiança a l’espera de veure la documentació del govern sobre el pla de millora de l’enllumenat públic que ha posat en marxa. 

Sobre la campanya contra els incívics, Íñigo Enterria reconeix que “tenim una ciutat bruta i per tant s’ha d’actuar, però espero que no s’hagi de recórrer només a les sancions i es facin més tasques didàctiques per conscienciar la ciutadania sobre l’ús de l’espai públic”.