Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ERC considera que les xifres de la liquidació del pressupost de 2023 parlen de l...
ERC considera que les xifres de la liquidació del pressupost de 2023 parlen de la mala gestió del govern Íñigo Enterría, portaveu Grup Municipal ERC

ERC considera que les xifres de la liquidació del pressupost de 2023 parlen de la mala gestió del govern

26 de març de 2024 a les 12:45

ERC considera que les xifres de la liquidació del pressupost de 2023, amb 5 milions de superàvit i 17 milions de romanent de tresoreria, són el reflex d’una mala gestió i de la mala decisió política que va significar prorrogar el pressupost del 2022 al 2023.

Audios

26-03-2024 Entrevista Iñigo Enterria (ERC)

El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Iñigo Enterria, creu que “el govern, més enllà de treure pit per les dades econòmiques, hauria d’explicar-les bé, i dir, per exemple, que s’ha millorat el percentatge d’execució d’inversions, però destinant menys diners, mentre que s’ha passat de 9 a 11 milions de deute”.

Enterria troba prou significatiu de la gestió del PSC que “s’hagi dedicat més del doble de partides a festes locals que a habitatge i mobilitat junts, o que hagi quedat 1 milió d’euros pendent d’execució a Serveis Socials i més 2 milions a Parcs i Jardins o continuïn en espera la finalització de les inversions de la Torre Vermella, Ca n’Altimira o el pont de la UAB”.

El portaveu d’ERC lamenta “la manca d’encaix del govern a les crítiques de l’oposició per les males decisions polítiques i organitzatives”, recordant que “cal augmentar la plantilla del consistori de cara a un futur marcat pel creixement de la ciutat amb el Centre Direccional i per la jubilació de gran part dels treballadors municipals”. Enterria reclama diàleg i escolta al govern, al que acusa de disposar d’una majoria absoluta poc generosa.

ERC va dir al Ple que tres de les cinc modificacions d’ordenances fiscals aprovades venien amb informe desfavorable de secretaria, “el que vol dir que no es tracta de tràmits tècnics sense importància com acostuma a dir el govern, que en aquest cas passava de puntetes per les implicacions econòmiques de les modificacions”.

Sobre les dues mocions aprovades per a la revisió del Catàleg de Patrimoni i per a la creació de la Comissió Municipal del Patrimoni, Enterria pensa que “és una bona oportunitat per a la ciutat poder tenir eines per conservar, protegir i donar ús a la nostra riquesa patrimonial, i no crec, com argumenta el govern, que una Comissió Municipal alenteixi els procediments”.

El Ple va aprovar una moció d’ERC instant a l’Ajuntament a fer l’estudi de la creació d’un programa local d’ajuts per a la rehabilitació de façanes en edificis d’ús residencial i propietat horitzontal. Iñigo Enterria recorda que la rehabilitació d’edificis correspon als privats i que “l’Ajuntament és responsable d’una acurada inspecció de l’estat dels edificis per qüestions de seguretat ciutadana i posar-se al servei dels propietaris difonent i informant de totes les subvencions i ajuts disponibles per contribuir a tenir una ciutat bonica i agradable que beneficia a tothom”.

Una altra moció que s’aprovava el passat dijous era una de suport a les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària i demanant el compromís d’incloure clàusules socials als plecs de contractació del SAD incloent-hi una clàusula de millora salarial. Des d’ERC insisteixen en la necessitat d’un servei públic de qualitat tant per a les persones usuàries com per a les treballadores del servei, recordant, però, que “la llei actual, que va intentar canviar el govern de la Generalitat, no permet incloure clàusules socials”, i que per altra banda “no està tan clar que la gestió directa impliqui contractar les actuals treballadores”.