Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ERC demana mesures eficients per posar fi als reconeixements d’obligacions vincu...
ERC demana mesures eficients per posar fi als reconeixements d’obligacions vinculats al PEM Guiera Íñigo Enterría, regidor Grup Municipal ERC

ERC demana mesures eficients per posar fi als reconeixements d’obligacions vinculats al PEM Guiera

3 d'octubre de 2023 a les 11:21

ERC veu la baixa execució d’inversions com la gran assignatura pendent del govern i demana prendre mesures eficients per posar fi als reconeixements d’obligacions vinculats al CEM Can Xarau i PEM Guiera.

Audios

03-10-2023 Entrevista Iñigo Enterria (ERC)

La presentació de nous reconeixements d’obligacions i l’execució pressupostària van tornar a generar un debat prou conegut al Ple de setembre. El regidor del Grup Municipal d’ERC, Iñigo Enterria, creu que “una execució del pressupost que difícilment arribarà al 30%, acumulant romanents de 14 milions, demostra que som davant d’una de les assignatures pendents més importants que té el govern, perquè deixa sense executar les inversions planificades”.

Sobre els reconeixements d’obligacions, tot i admetre que s’han reduït de forma significativa, Enterria remarca el fet que “la majoria que es continuen presentant al Ple corresponen al CEM Can Xarau i PEM Guiera, que acumula ja sis anys sense licitació”, demanant al govern que prengui mesures concretes per acabar amb aquesta situació, “no descartant que s’encarregui a una empresa externa trobar la solució”.

Des d’ERC es mostren crítics amb la presentació per via d’urgència d’una modificació per abordar el tempteig i retracte per adquirir un habitatge social i per fer inversions en l’espai públic. Enterria explica que van rebre l’expedient complet el mateix dia del Ple i demana que “quan hi hagi casos semblants caldria convocar comissió informativa extraordinària per rebre la informació de primera mà i amb les explicacions clares sobre les raons del per què de la urgència”.

El Ple va aprovar la modificació de l’ordenança reguladora de les terrasses de bars i restaurants per petició del gremi d’hostaleria, augmentant la superfície màxima de 100 m2 a 120 m2. Enterria demana al govern “fer una feina de cirurgià per minimitzar els evidents problemes de convivència en alguns indrets de la ciutat i limitar la superfície en algunes places molt massificades”, demanant també als restauradors que “limitin una excessiva ocupació de l’espai públic per evitar un possible col·lapse perjudicial per a tothom”.

Iñigo Enterria mostra la seva satisfacció per l’aprovació per unanimitat de la moció presentada per ERC instant al govern impulsar i donar a conèixer una xarxa de vàters públics a la ciutat senyalitzant els equipaments existents, i a habilitar vàters públics als diferents barris i zones de la ciutat mitjançant mòduls específics a la via pública, als diferents parcs urbans i a les zones esportives.