Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ERC diu que ha reforçat la implantació al Vallès i que ara aposta pels governs
ERC diu que ha reforçat la implantació al Vallès i que ara aposta pels governs

ERC diu que ha reforçat la implantació al Vallès i que ara aposta pels governs

4 de juny de 2003 a les 0:00

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) fa un balanç més que positiu dels resultats de les eleccions municipals al Vallès Occidental en què és l'única força que ha incrementat la seva representació al Consell Comarcal, on ha passat de tenir 2 a tenir 5 representants. Aquest augment de la representació suposa, segons els dirigents republicans, una consolidació de la força a la comarca i marca una etapa en què ERC ha d'apostar per tenir capacitat de govern als Ajuntaments.

Marc Sanglas, president comarcal d'ERC, destaca que la formació republicana  ha duplicat número de vots i de regidors i ha obtingut representació consistorial a 21 dels 23 municipis del Vallès Occidental. Amb aquestes dades a la ma, Sanglas considera que el primer objectiu d'ERC, el d'implantar-se al territori ja s'ha assolit i que cal apostar pel segon objectiu que és obtenir capacitat per governar en diversos Ajuntaments.

Amb la finalitat d'accedir a diversos governs municipals, ERC viu un procés de negociacions, que Sanglas qualifica d'intenses, en el qual les seccions locals "disposen d'una àmplia autonomia de decisió".

ERC valora els resultats generals a les eleccions municipals en clau de vot de càstig a les majories absolutes "siguin del color que siguin" i amb una clara demanda dels ciutadans per canviar les maneres de fer política.

Respecte Cerdanyola, el president comarcal d'ERC considera que els resultats del dia 25 -que considera "excel.lents"- demostren la definitiva recuperació de la formació després dels problemes sorgits amb la ruptura amb el Partit de la Independència (PI) que van suposar que ERC no disposés de regidor al Consistori en el mandat que acaba.

El creixement d'Esquerra a la comarca, segons Sanglas, demostra la implantació del vot nacionalista al Vallès Occidental i "obre interessants perspectives de futur" que ha de consolidar-se amb el manteniment del creixement electoral a les autonòmiques de la tardor.