Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ERC dóna suport a la vaga contra la Llei de Qualitat Educativa
ERC dóna suport a la vaga contra la Llei de Qualitat Educativa

ERC dóna suport a la vaga contra la Llei de Qualitat Educativa

21 d'octubre de 2002 a les 0:00

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) fa una crida a la comunitat educativa de Cerdanyola per participar a la vaga de l'ensenyament contra la Llei Orgànica de Qualitat Educativa que s'ha convocat pel dimarts 29 d'octubre. Des d'ERC afirmen que hi ha raons polítiques, socials, nacionals i educatives per mostrar un rebuig absolut i sense pal.liatius a la normativa plantejada pel Govern Central.

Montserrat Puig destaca que no ha transcorregut prou temps per poder avaluar la LOGSE, actualment en vigor, i que les valoracions que s'estan realitzant es fan de manera errònia, sense consultar a la comunitat educativa i amb uns eixos justificants que són falsos.

Puig assegura que la Llei de Qualitat va en un sentit oposat al de la igualtat perquè dóna per irrecuperable un percentatge molt important de l'alumnat, no contempla els recursos per aplicar a la formació continuada dels professors, parla d'incentius econòmics per càrrecs i no per bones pràctiques docents, tracta com etapa assirtencial a l'educació de 0 a 3 anys i per tant desapareix el seu caràcter educatiu i obre les portes al reconeixement d'escoles d'élite.

Des d'ERC indiquen que la llei és egressiva perquè dóna solucions velles i impossibles d'aplicar a problemes nous i una tornada al passat, a un món basat en la disciplina i l'autoritarisme.

El secretari de l'executiva local de la formació republicana, Joan Sola, manifesta que la Llei de Qualitat Educativa forma una triada amb la Llei Orgànica d'Universitats i la Llei de Reforma de la Formació Professional que demostra l'intent d'imposar el concepte de nacionalisme espanyol del PP. Segons Sola, la normativa suposa un retrocés en la capacitat de legislació pròpia de la Generalitat perquè envaeix competències autonòmiques i significa un perill per la llengua catalana ja que el català esdevé matèria complementària.

El secretari d'ERC manifesta que la llei consolida la disposició classista de l'ensenyament en el sector públic, privat-concertat i privat i provoca que la xarxa pública corri el perill de fer centres assistencials.

El representants dels Joves d'ERC a l'executiva local de la formació, Aleix Senys, fa una crida a la joventut per a que participi a la jornada de vaga del dia 29, ja que som el col.lectiu més afectat, indica.

ERC ha presentat una esmena a la totalitat al Congrés dels Diputats per demanar la retirada del Projecte de Llei de Qualitat Educativa.