Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ERC dubta de la capacitat del govern per executar l’Agenda Urbana 2030
ERC dubta de la capacitat del govern per executar l’Agenda Urbana 2030 Íñigo Enterría, portaveu Grup Municipal ERC

ERC dubta de la capacitat del govern per executar l’Agenda Urbana 2030

29 d'abril de 2024 a les 10:59

ERC tem que l’Agenda Urbana Local aprovada al Ple d’abril acabi al calaix dels documents programàtics, com el Pla Estratègic de Ciutat, que a priori han de ser mecanismes per desenvolupar polítiques municipals i al final no acaben tenint cap utilitat.

Audios

29-04-2024 Entrevista Iñigo Enterria (ERC)

El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Iñigo Enterria, pensa que “l’Agenda Urbana és un document necessari, però el problema està en portar-lo a la pràctica, i en aquest sentit ERC estarà molt pendent de que es desenvolupin les polítiques necessàries per fer una ciutat més sostenible i amigable amb les persones”.

El Ple va aprovar una modificació de pressupost per 7.287.415 euros provinents del romanent de tresoreria, dels quals uns 2 milions es destinaran a despesa corrent, que fa preguntar-se a Enterria “perquè no estava prevista aquesta despesa corrent en uns pressupostos que es van aprovar fa solament quatre mesos”. Els altres 5 milions seran per a projectes d’inversió que ja estan en marxa, el que fa posar novament sobre la taula “la baixa execució pressupostària en inversions, el que fa dubtar sobre l’efectivitat de la injecció econòmica, sense oblidar la baixa dotació per a temes tan importants com l’habitatge”.

 

Sobre la preocupació manifestada a l’Audiència Ciutadana pels pares i mares de l’escola Escaladei i els veïns del Parc Nou per la degradació de la zona, ERC va presentar una moció, aprovada per unanimitat, instant al govern a elaborar un projecte de reforma urbanística del Parc Nou i replicar el procés a tots els barris de Cerdanyola. Iñigo Enterria creu que “aquesta zona, i altres del municipi, pateixen les conseqüències d’un urbanisme de fa 30 anys que necessita de reformes urgents per fer una ciutat per a les persones, amb espais oberts”.

El Ple també va aprovar, amb l’abstenció del govern , una moció d’ERC instant a elaborar un pla de substitució de les calderes de calefacció i aigua calenta sanitària a base de combustibles fòssils dels edificis municipals i a tenir un calendari de les inversions necessàries per descarbonitzar completament les calderes dedicades a calefacció i aigua calenta sanitària abans de 2030.