Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ERC dubta sobre la capacitat del govern per implementar el Pla Local Feminista i...
ERC dubta sobre la capacitat del govern per implementar el Pla Local Feminista i el Pla d’emergència contra la sequera Íñigo Enterría, portaveu Grup Municipal ERC

ERC dubta sobre la capacitat del govern per implementar el Pla Local Feminista i el Pla d’emergència contra la sequera

5 de desembre de 2023 a les 12:22

ERC considera que Cerdanyola s’ha dotat d’un ambiciós Pla Local Feminista però dubta sobre la capacitat del govern per implementar-lo i dotar-lo de mesures concretes, tal com ha passat amb altres plans locals.

Audios

05-12-2023 Entrevista Íñigo Enterria (ERC).mp3

El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Íñigo Enterria, creu que “el Pla Local Feminista és positiu i ambiciós, però ara cal implementar-lo amb finançament, accions concretes i una avaluació continua, i l’experiència en altres àmbits com el Pla d’Habitatge i el Pla de Ciutat no és molt encoratjadora”. 

El mateix passaria amb l’aprovació del el Pla d’emergència contra la sequera, “una obligació legal que ha arribat tard i que ara caldrà veure si s’implementen les mesures contemplades al Pla, perquè hi ha molta feina a fer, com conscienciar adequadament la ciutadania de la greu situació que vivim”. 

ERC va votar contra l’aprovació del reconeixement extrajudicial d'obligacions del servei de mobilitat a favor del proveïdor Marfina Bus per tractar-se d’un contracte caducat i encara sense fase de licitació per al nou contracte. Enterria recorda que “des del 2019 l’Ajuntament no ha parlat amb ningú sobre el servei públic de bus urbà que volem i esperem que hi hagi una mínima participació ciutadana per decidir sobre les línies i freqüències del bus urbà, o sobre la possibilitat del servei del bus a demanda o el reforç del bus de la UAB”. 

ERC també va votar contra una modificació de la Relació de Llocs de Treball per la creació de quatre places de Coordinador d’Àmbit. Enterria creu que “la modificació s’ha fet malament i no respon a les necessitats de la plantilla, perquè primer caldria farcir l’administració de múscul suficient per funcionar amb eficiència”. Tampoc veu clar Enterria que “tots els càrrecs de l’àmbit directiu siguin de lliure designació, perquè pot crear submissió del càrrec directiu al polític de torn”.

Sobre la moció aprovada per la millora del finançament dels ens locals, Íñigo Enterria la veu molt bé però la considera “la típica moció de brindis al sol”, recordant que “a més d’un bon finançament també és necessari tenir la capacitat d’executar inversions, aspecte en el que no destaca gaire l’actual govern”.

ERC va veure aprovada la seva moció instant al govern a fer les gestions pertinents per tal de garantir un manteniment adequat i segur de l’aigua de les instal·lacions del servei públic de piscines municipals; i rebutjada una altra demanat espais propis i dignes per a l’oposició, diversitat política al web municipal i als mitjans de comunicació institucionals, la incorporació de nous espais i formats periodístics als mitjans de comunicació públics, i  disposar de forma immediata del material gràfic, fotografies i vídeos, obtinguts amb recursos públics.