Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ERC proposa un nou model de servei de Policia Local per a Cerdanyola
ERC proposa un nou model de servei de Policia Local per a Cerdanyola

ERC proposa un nou model de servei de Policia Local per a Cerdanyola

7 de maig de 2003 a les 0:00

Els responsables d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Cerdanyola han presentat les seves propostes de millora del servei de la Policia Local que inclou la reestructuració en tres departaments: Àrea de Trànsit, Policia Administrativa i Seguretat Ciutadana i Medi Ambient.

La cap de llista d'ERC per a les eleccions municipals, Montserrat Puig, considera que hi ha un incompliment de l'Estat sobre els acords de seguretat que perjudica el funcionament de la Policia Local, però també remarca que els principals responsables d'aquest mal funcionament a la nostra ciutat són l'intendent en cap de la Policia Local, José Miguel Abdelkáder, i l'alcaldessa de Cerdanyola, Cristina Real.

Des d'ERC afirmen que el número d'efectius policials en relació al número de ciutadans a la nostra població s'ha anat reduint amb els anys. Segons l'estudi comparatiu presentat per Josep Maria Mallafré, número 2 de la candidatura republicana, al 1986 Cerdanyola tenia 43 agents de Policia Local -36 en tasques de carrer i 7 en comandament o administració- amb una població de 44.000 habitants i un parc mòbil de 14.000 vehicles, i en l'actualitat hi ha 60 agents "i només amb 30 al carrer quan hi ha noves zones residencials" i més polígons industrials.

Una altra de les denúncies d'ERC és la falta d'organització del treball de la Policia Local i la mitjana d'edat de la plantilla, que consideren molt més elevada del que seria adequat, al temps que reclamen urgentment l'elaboració d'un Pla d'Emergència Municipal.

Per millorar el funcionament d'aquest servei, ERC proposa arribar a un acord sobre el model de policia que es desitja a la ciutat, reorganitzar el servei i optimitzar els recursos distribuint al personal en tres àrees diferents: Trànsit, Administració i Seguretat Ciutadana i Medi Ambient, dins de la qual s'inclou també la policia de proximitat.

L'alcaldable d'ERC indica a més que el desplegament dels Mossos d'Esquadra no podrà fer-se abans del calendari previst ja que els agents requereixen una formació adequada. Montserrat Puig, davant d'aquesta situació, critica l'incompliment per part del govern de l'Estat sobre els acords de manteniment dels efectius del Cos Nacional de Policia en tant no es dugui a terme el desplegament de la policia autonòmica.