Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ERC reclama que es respectin els arbres al fer l'aparcament del Passeig del Pont
ERC reclama que es respectin els arbres al fer l'aparcament del Passeig del Pont

ERC reclama que es respectin els arbres al fer l'aparcament del Passeig del Pont

25 d'octubre de 2002 a les 0:00

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Cerdanyola reclamen que es respectin els arbres del Passeig del Pont a l'hora de construir l'aparcament soterrani anunciat pel govern municipal en aquest sector, tot i que des de la formació republicana desconfien que la proposta sigui real ja que asseguren que és una promesa reiteradament incumplida.

El president local d’ERC, Josep Sellarés, i un dels membres de la formació, Josep Maria Mallafré; han reclamat que, en cas de que aquest projecte tiri endavant, es respecti la vegetació del Passeig del Pont, concretament, 74 plataners i algunes altres espècies que podrien perillar amb la construcció subterrània i que consideren "patrimoni de la ciutat".

Des d'ERC demanen que si les obres de construcció de l’aparcament provoquen la tala dels arbres els plataners es trasplantin a altra zona de la ciutat i per això reclamen que s’aprofiti aquesta època de l'any per fer-ho ja que és l'adequada per fer el trasplantament.

En aquest sentit Mallafré denuncia que la tala d’arbres és una pràctica habitual a la ciutat amb més de 100 exemplars tallats durant les obres de construcció de l’accés Nord i de reforma de l’avinguda Catalunya. El representant de la formació republicana insisteix en que cal preservar aquest patrimoni vegetal
de la nostra ciutat i apunta que és una ironia que només a uns metres del Passeig del Pont, al passeig Acàcies situat a l’altra costat del riu Sec, es plantessin arbres fa només unes setmanes.