Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ERC troba curiós que, tot i ser una prioritat, el nou contracte de manteniment d...
ERC troba curiós que, tot i ser una prioritat, el nou contracte de manteniment de l’arbrat arribi just a cinc mesos de les eleccions Albert Turon, regidor ERC

ERC troba curiós que, tot i ser una prioritat, el nou contracte de manteniment de l’arbrat arribi just a cinc mesos de les eleccions

23 de desembre de 2022 a les 11:28

ERC celebra que Cerdanyola disposi d’un nou contracte de manteniment de l’arbrat que millora substancialment l’anterior i troba curiós que tot i ser una prioritat del govern arribi just a cinc mesos de les eleccions.

Audios

23-12-2022 Entrevista Albert Turon (ERC)

El regidor del Grup Municipal d’ERC, Albert Turon, creu que el nou contracte del servei de manteniment de l’arbrat, jardins i espais verds municipals “millora en diners i en la forma l’anterior, amb una auditoria per fer el seguiment acurat del servei”, però no deixa de trobar curiós que “tot i ser una qüestió que disposava d’un gran consens al plenari, hagi tardat tres anys en fer-se realitat i aparegui ara a cinc mesos de les eleccions”.

Sobre l’intent del govern, rebutjat per l’oposició, d’entrar per via d’urgència 31 reconeixements d’obligacions, Turon considera que “és impossible llegir 31 expedients que arriben dues hores abans del Ple i constitueix una flagrant vulneració dels drets de l’oposició, que no podem votar amb la responsabilitat que se’ns requereix”. Per a Turon queda clar que “si arriben per urgència factures de 2021 és perquè hi ha un sistema que no funciona i un govern que treballa a última hora”.

ERC veu bé l’adhesió als objectius de la Unió Europea de reduir els gasos d’efecte hivernacle en el marc del Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia Sostenible, però critiquen la manca de polítiques en aquesta direcció durant el present mandat, “sense cap placa solar instal·lada, sense disposar de cap carregador per a vehicles elèctrics, amb un contracte de servei de transport caducat des de fa 10 anys i amb només 100 metres de carril bici nous”.

El Ple va aprovar una moció per impulsar l’ús del català a Cerdanyola, el que Turon considera “una  moció de mínims que buscava consensos i que demana l’aplicació del reglament d’usos lingüístics de l’Ajuntament, amb molts aspectes que no es compleixen o que es podrien millorar”.

Sobre la moció que demanava millorar de les condicions laborals de la Policia Local de Cerdanyola i que va ser rebutjada pel Ple, ERC insisteix en la necessitat d’emprendre millores estructurals de calat i a llarg termini, com disposar d’instal·lacions dignes, dotar les places vacants, un pla de carrera o un Pla Local de Seguretat. ERC remarca la urgència de dotar les places vacants, ja que “falten 12 agents i dels que hi ha, 12 són interins”.

Davant l’anunci del govern de prorrogar el pressupost, Turon no creu que “el pressupost de 2022 serveixi per al 2023 perquè la situació ha canviat” i que “la decisió ve donada per no voler assumir el desgast de negociar un pressupost de cara a les eleccions, afrontant debats públics sobre la seva actuació”.

De cara al proper 2023, Albert Turon veu “un escenari poc afalagador per la crisi econòmica, una crisi sistèmica, i amb la incertesa de possibles recaigudes en la covid i l’evolució de la guerra a Ucraïna”. A Cerdanyola, Turon creu que “amb les eleccions municipals s’obre una oportunitat de canvi en la qual ERC ofereix una alternativa sòlida i fiable per posar la ciutat en marxa”.