Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ERC vetllarà pel bon funcionament de la taula de seguiment de l’ordenança de ter...
ERC vetllarà pel bon funcionament de la taula de seguiment de l’ordenança de terrasses

ERC vetllarà pel bon funcionament de la taula de seguiment de l’ordenança de terrasses

28 de febrer de 2023 a les 11:36

ERC vetllarà pel bon funcionament de la taula de seguiment de l’ordenança de terrasses i demana repensar la participació ciutadana per fer-la efectiva, especialment en qüestions que afecten a la convivència.

Audios

28-02-2023 Entrevista Albert Turon (ERC)

El regidor del Grup Municipal d’ERC i candidat a l’alcaldia, Albert Turon, reconeix que l’ordenança de terrasses era del tot necessària, però lamenta que “s’hagi redactat sense la participació requerida, reduïda a unes al·legacions que només permeten introduir alguns matisos”. Turon lamenta que la taula de seguiment per tutelar l’aplicació de l’ordenança “només permeti la participació ciutadana a través de les associacions de veïns, perquè això significa posar traves a una participació que s’hauria de repensar per fer-la efectiva”.

El Ple aprovava per unanimitat el nou Reglament General del Cementiri per resoldre la situació d’algunes famílies que, afectades per les obres de reforma i ampliació del cementiri, no podien disposar de nínxols. Turon celebra que s’hagi pogut solucionar aquest tema i espera que “també es pugui avançar en altres qüestions com poder disposar d’un espai per a dol perinatal o prendre una decisió definitiva sobre el crematori”.

ERC es va abstenir en la revisió de preus del contracte de gestió dels serveis públics de neteja de l’espai públic i de recollida de residus municipals, i insisteixen en la urgència d’un canvi de model que permeti passar del 40% de recollida actual al 55% que marca la UE i avançar cap a l’estratègia de residu zero. Turon afirma que “la clau de volta és la licitació del nou contracte del servei, però sembla que el govern o no té clar el model que volen o no volen assumir el cost polític d’implementar el canvi de model a les portes d’unes eleccions”. ERC sempre ha fet propostes de proves pilot amb diversos sistemes, deixalleries de barri, fomentar sistemes de reducció en origen i envasos retornables, i bonificar les bones pràctiques.

El Ple aprovava una moció en què  ERC reclama apropar els serveis de préstec de la Biblioteca Central als barris, “obrint espais que permetin acostar la cultura a tothom per lluitar contra la desigualtat i que els llibres arriben als barris i a les cases, disposant també de servei de bibliobús i sistemes d’intercanvi públics, a més d’espais amb connexió wifi”.

El Ple també aprovava una altra moció presentada per ERC i Guanyem exigint al PSOE la modificació que proposa la PAH de la Llei d’Enjudiciament Criminal per tal que no afecti la mesura proposada a famílies vulnerables sense alternativa habitacional que viuen en pisos de grans tenidors. Albert Turon reitera que tothom té dret a un habitatge digne i denuncia que “algunes formacions tenen molt interès en escampar la por de l’ocupació de pisos privats, que és molt minoritària i ja té resposta legal”, demanant que “en tot cas es facin canvis normatius que no afectin a les famílies vulnerables”.