Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ERC veu símptomes de descoordinació i manca d’organització interna en el retard...
ERC veu símptomes de descoordinació i manca d’organització interna en el retard de la gestió directa de les escoles bressol Íñigo Enterría, portaveu Grup Municipal ERC

ERC veu símptomes de descoordinació i manca d’organització interna en el retard de la gestió directa de les escoles bressol

25 de juliol de 2023 a les 11:55

ERC manifesta la seva sorpresa majúscula davant l’encàrrec al Servei d’Educació per tal que l’Ajuntament encarregui a l’empresa municipal la posada en marxa efectiva de la gestió directa de les escoles bressol quan pensaven que ja estava tot fet per començar el curs 2023/24 amb el nou model de gestió.

Audios

25-07-2023 Entrevista Iñigo Enterría (ERC)

El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Íñigo Enterría, mostrava la seva sorpresa per l’aprovació d’un tema, el canvi de model de gestió de les escoles bressol municipals, que “ja tothom donava per fet, ja que ningú havia informat de que faltava fer expressament un encàrrec de gestió des del Ple a l’empresa municipal”. ERC no compra com excusa del retard d’un any en l’aplicació del nou model per la necessitat d’incorporar una quarta escola bressol municipal. Enterría ho troba simptomàtic “d’una certa descoordinació i manca d’organització interna de l’Ajuntament”.

Amb els únics vots favorables del govern, el Ple aprovava el reglament i l’establiment del servei d’estacionament de la Zona Taronja, un model que ERC no veu clar “perquè ningú es queixava de la Zona Blava i ara simplement s’ha passat a un estacionament gratuït per a les persones usuàries perquè el paga tothom, sense que quedi clar amb quina finalitat s’ha fet”. Des d’ERC creuen que “el que cal és un pla de mobilitat que ajudi a dibuixar la ciutat que volem”, i ofereixen la seva col·laboració en la redacció.

També amb els únics vots favorables del govern, s’aprovava la pròrroga forçosa del contracte de gestió de les instal·lacions semafòriques de la ciutat. ERC feia notar que l’expedient de la pròrroga forçosa té informes desfavorables de secretaria i intervenció i que “de fet la fórmula de la pròrroga forçosa és il·legal”. Enterría matisa que “una il·legalitat no suposa forçosament cometre un delicte, sinó fer una cosa que no és conforme a dret sense cap coixí jurídic que ho permeti”. Enterría recorda que “hi ha informes molts clars de contractació, intervenció i secretaria dient que no es pot fer una pròrroga d’aquest contracte”, i ERC considera que “era més senzill i correcte haver optat per la via del reconeixement d’obligacions”.

El Ple ratificava la resolució d’alcaldia per personar-se en diversos contenciosos relacionats amb el PEM Guiera interposats per Caixabank, Institut Català de Finances i Federació Catalana d’Handbol, que impugnen el valor de reversió d’1.111.827 euros aprovat pel Ple. Iñigo Enterría creu que “tots els grups municipals hauríem de fer una mica d’autocrítica en la mesura de les nostres responsabilitats en un tema que ve de lluny i que s’hauria d’haver tancat molt abans”.

Un altre tema recurrent que tornava al Ple era la gestió de la ZEM Bosc Tancat, ara amb l’aprovació de la cessió del contracte de gestió, que passarà d’una empresa a una altra. Enterría es nega a fer previsions pessimistes sobre el futur d’aquest equipament, tot i que l’experiència li posa difícil ser optimista, recordant que “quan va haver una empresa amb un procediment concursal que va decidir quedar-se amb aquest servei públic, es va dir que aquesta empresa complia amb tots els requisits i va resultar que tenia més mig milió de d’euros de deute amb la Seguretat Social”.

En l’apartat econòmic, es van aprovar cinc modificacions de pressupost per gairebé 9 milions d’euros. El portaveu d’ERC recorda que el gruix important d’aquestes modificacions són les mateixes que ja es van portar a un dels darrers Plens del passat mandat i que no van ser aprovades perquè no s’havien negociat. Des d’ERC esperen que totes les partides es puguin executar i plantegen que “si sobren diners que es recapti menys o que es faci una organització eficient per poder-los gastar”. Sobre les previsions d’intervenció que parlen de la possibilitat d’arribar a final d’any amb 16 milions de romanent, Enterría apunta que “les previsions es fan en base a les dades de l'execució pressupostària del primer trimestre i encara queda molt partit per jugar, i més sabent que l’execució del pressupost es porta a final d’any, i segons l’actual tendència creu que es poden millorar els resultats del passat exercici”.

Sobre els resultats d’ERC a les passades Eleccions Generals, Íñigo Enterría admet que “no estem contents amb una pèrdua de suport electoral que bé obeeix a que no hem fet bé les coses o a que no hem sabut explicar bé les coses que hem fet, o potser per les dues raons”. En tot cas, la pèrdua de 400 mil vots creu que “exigeix fer autocrítica i un període tranquil de reflexió que impliqui canvis concrets i no limitar-se a la cosmètica”.