Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Ercros aposta per sensors innovadors per avançar en l'internet de les coses
Ercros aposta per sensors innovadors per avançar en l'internet de les coses Presentació d'Ercros a l'Iot Solutions World Congress (Cedida)

Ercros aposta per sensors innovadors per avançar en l'internet de les coses

2 de febrer de 2023 a les 12:46

Ercros ha presentat a l'Iot Solutions World Congress l’experiència de l’empresa, amb prova pilot a les instal·lacions de Cerdanyola, en la implantació de sensors per digitalitzar la seva activitat i optimitzar el rendiment energètic de les instal·lacions.

L’actuació s’emmarca en el projecte d'Ercros per a la implantació de l'internet de les coses (IoT), inclòs al pla estratègic Pla 3D, que ha comportat l’adquisició de sensors sense fil que estan alimentats per calor residual en lloc de les bateries tradicionals.

Aquests sensors consten d'un alimentador que s'adhereix a una canonada per absorbir la calor que desprèn i transformar-la en energia elèctrica perquè el sensor pugui captar les dades i el node de comunicació transmetre'ls al control de la planta.

Prèviament a l'adquisició, Ercros juntament amb l'empresa fabricant d'aquests sensors, la terrassenca AEInnova, van fer proves pilot a les fàbriques de Cerdanyola i Vila-seca I. Els nous sensors adquirits s'instal·laran a altres fàbriques d'Ercros per continuar amb les proves d'aquest sistema de control.

Des de l’empresa indiquen que la implantació de sensors a màquines rotatives, com motors o bombes, ajudarà a millorar la gestió del manteniment a Ercros al prioritzar el manteniment predictiu, pel qual a partir d'un gran nombre de dades es pot conèixer l'estat exacte de la instal·lació i preveure la necessitat real de manteniment, sobre el sistema preventiu, pel qual el manteniment d'una instal·lació es programa principalment en funció del temps de funcionament.

Fonts empresarials apunten que l'experiència d'Ercros ha estat exposada “com a cas d'èxit” a l'estand de l'Ajuntament de Barcelona a l'Iot Solutions World Congress, que s'ha celebrat en aquesta localitat en el marc de la fira Integrated Systems Europe (ISE), esdeveniment d’alçada internacional del sector audiovisual i els sistemes d’integració.