Es compliquen les possibilitats de permanència Foto: @VilabasquetVila

Es compliquen les possibilitats de permanència

12 de març de 2023 a les 14:21

Les jugadores vallesanes van lluitar frec a frec durant tres quarts contra el Viladecans, segon a la classificació, però a l’últim període, el cansament i la defensa de les del Baix Llobregat han decantat la balança amb un resultat de 66 a 70.

Després de la derrota la setmana passada contra el segle XXI per 73 a 41, les jugadores de Pili Bilbao volien canviar la imatge i les sensacions que van mostrar en aquell partit, i refer-se de la desfeta el més ràpid possible. L’Unilever Viladecans era un bon partit per fer-ho, i a més, el Cerdanyola estava gairebé obligat a guanyar si volia seguir viu per la permanència les últimes jornades, després que l’Aranguren Mutilbasket, rival directe per les posicions de descens guanyés a El Olivar.

El Cerdanyola va començar molt intens el partit, amb una molt bona defensa i amb Carla Pérez i Claudia Baraut com a jugadores destacades amb 14 i 11 punts respectivament que van permetre que les jugadores de Pili Bilbao arribessin amb un resultat favorable de 37 a 30, que sorprenia a l’equip visitant, destinat a pujar a la Lliga Challenge.

Però poc a poc, a la segona part, el Viladecans es va trobar més còmode amb el seu joc, sobretot amb una millora ofensiva dominant el rebot ofensiu que les jugadores verdes no van poder aturar, amb Claudia Pérez amb 13 punts i Deva Bermeja amb 12. Les visitants volien posar-se per davant al marcador; però Ruth Allison, amb 19 punts, ho impedia arribant al final del tercer quart encara amb avantatge de les locals, 50 a 47. A l’últim quart, la superioritat física i el planter del Viladecans es va posar en evidència i tot i que el Cerdanyola seguia viu gràcies en part a Ruth Allison, les cames ja van dir prou i les verdes van acabar derrotades per quatre punts de diferència.

Amb aquest resultat, l’equip de Pili Bilbao es troba a tres victòries de la permanència, ja que l’Aranguren Mutilbasket té el bàsquet average, a manca de quatre partits per acabar la temporada. Una tasca difícil, però aquest equip és capaç de competir contra qualsevol rival.

Fitxa del partit:

Promoviatges Cerdanyola: Carla Pérez (14), Allison (19), Almasque (11), Espín (3), García (7) – cinc inicial – Baraut (11), Díaz, Torruella (1), Fores, Moral, Vallespín.

Unilever Viladecans: Lamolla (7), Guerrero (9), Agout, Pérez (13), Pascual (4) – cinc inicial – Navarro, Bermejo (12), Marceló (10), Ribera (5), Mus (6), Borrellas (4).