Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Es constitueix la Taula de les energies renovables del Vallès Occidental
Es constitueix la Taula de les energies renovables del Vallès Occidental Taula comarcal d'energies renovables (Foto Consell Comarcal)

Es constitueix la Taula de les energies renovables del Vallès Occidental

25 de gener de 2024 a les 9:24

Ajuntaments del Vallès Occidental i Consell Comarcal han constituït la Taula comarcal de les energies renovables del Vallès Occidental per coordinar les polítiques per abordar els reptes que planteja la transició energètica.

A la primera sessió, el president del Consell, Ignasi Giménez, ha destacat l’objectiu “que aquesta taula, sigui un punt de trobada, un espai de debat on puguem compartir una visió comarcal, compartir inquietuds, experiències i on puguem establir mecanismes de cooperació davant la implementació de les energies renovables al territori”.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental forma part de la Xarxa d’oficines comarcals de transició energètica. El conseller Andrés Medrano ha destacat la feina feta des de l’Oficina comarcal de transició energètica i la recent estrenada Oficina de transformació comunitària que, fruit del finançament europeu Next Generation, ha de permetre avançar en la creació de comunitats energètiques al Vallès Occidental.

El Pla Territorial Sectorial per a la implantació d’energies renovables a Catalunya

Segons dades del Consell Comarcal, el Vallès Occidental és la comarca de Catalunya amb major potencial de generació fotovoltaica a cobertes i teulades, mentre que el potencial a terra de la comarca està molt limitat per escasses zones compatibles amb la implementació d’instal·lacions fotovoltaiques. 

El Pla Territorial Sectorial per a la implantació d’energies renovables a Catalunya, PLATER, ha de definir els criteris per a la implementació d’instal·lacions d’energia fotovoltaica a Catalunya i a cada comarca. Des del Consell Comarcal s’ha coordinat les aportacions dels ajuntaments en el procés d’elaboració del PLATER en la fase de consulta prèvia.

En aquesta sessió constitutiva, la directora de l’ICAEN, Marta Morera, ha explicat als representants dels ajuntaments vallesans que el PLATER finalment contemplarà, també, la implantació de l’energia fotovoltaica en cobertes, tal com van demanar els ajuntaments vallesans i el Consell Comarcal.